Virkningene av dreiemoment på Drag Racing Dekk

Det har blitt sagt at dra løp er vunnet eller tapt på linjen. Mens den massive hestekrefter av mange moderne motorer kan bidra til å oppveie noen tap på linjen, er det faktum at millisekunder tapt på startstreken kan oversette til tideler av et sekund tapt gjennom fellene. God fjæring oppsett er kritisk til en hard lansering, og alle gode suspensjoner er bygget rundt dekkene.

Wheel Spin

Torque kan gjøre en av to ting: det kan enten starte bilen eller bryte dekkenes mekaniske og molekylær adhesjon til bakken. Teoretisk sett kan nok gummi på veien slå noen supercharged monster inn et stopp-lys helten, men oftere enn ikke det bare spinner dekkene. Dette er et område hvor boost-kontrollerte turbomotorer har en fordel: sjåføren eller mekaniker kan sette boost controller å gradvis øke løft med bilens kjørehastighet. Dette tar litt trøkk ut av lanseringen, men gjør bilen, som en helhet, mye mer forutsigbar og tilgivende på grensen.

deformasjon

Dekkets kontaktflate (det punktet hvor den treffer bakken) er omtrent rektangulær form. Som du søke dreiemoment til dekk, baksiden av som rektangel "graver i" og trekker dekket til bakken. Når det kombineres med vektoverføring på akselerasjon, dette trekker gjør at dekket flatere i bunnen enn toppen. Dekk med en svært høy sidevegg tillate mer av dette traction-forsterke deformasjon. Mens en slik deformasjon er en velsignelse for akselerasjon, gjør det også dekket deformeres sidelengs etter svingene. Det er derfor svært lav profil dekk gjøre det bra på veien kurs, men ofte spinne på dra bånd.

rynker

Hvis du ser på en topp drivstoff dragsters 'dekk i sakte film, vil du legge merke til at dekkbanen ikke beveger seg nettopp med felgene. Når motoren gjelder dreiemoment til hjulene, dekkenes myke og fleksible sidevegger la felger å rotere litt før slitebanen gjør. Dette innpakning, eller "skrukker," gjør to ting: den lagrer potensiell energi i dekkenes sidevegg (type som en strukket strikken) og gjør dekkene mindre i diameter. De mindre diameter dekkene øke bilens effektiv girutveksling (girutveksling ganger endelige stasjons multiplisert med forskjellen i dekkets omkrets) til en mer akselerasjon orientert profil, og gummi-band effekten bidrar til å frigjøre mer energi på lanseringen. Dette strekker-og-snapping tilbake kan sette flere av motorens kraft til bakken ved lansering uten å snuble stillas lys.

Vekst

Tro det eller ei, de fleste dra slicks er (i effekt) en slags kontinuerlig variabel transmisjon. Mens du sitter stille, er dekkenes ytre omkrets som ganske liten, men vokser seg større som sentripetalkraften presser utover på slitebanen. En topp drivstoff dra glatt kan vokse så mye som 25 prosent i størrelse fra hodet av spor gjennom fellene, som har en stor innvirkning på bilens effektiv girutveksling. Dette faktum alene er god grunn til å ta hensyn til dekkenes dynamiske egenskaper når du setter opp bilen.