Virkningene av dreiemoment på bolter

Virkningene av dreiemoment på bolter


Metal er en solid, men bøyelig materiale som brukes i nesten alle deler av et kjøretøy. Noen metall ledd holdes sammen med sveiser, som rammer eller karosserideler. Andre elementer i et kjøretøy blir holdt ved hjelp av bolter. Du sikre boltene ved å påføre dreiemoment, eller kraft, og skaper et visst press, noe som kan ha en negativ innvirkning på metallbolter.

Sheering

Overdreven Momentet kan ren av en bolt. Trykket skapt av det dreiemoment som svekker bolten, slik at det å sprekke på eksisterende bruddlinjer i strukturen. Smidd metall har luftlommer og mikroskopiske sprekker som tar bort fra metallet integritet. Ingeniører bestemme på hvilket nivå av dreiemoment et metall vilje ren og vanligvis merke at som det maksimale dreiemomentet for bolten.

Stripping og avrunding

Nøtter eller hus bruke tråder som samsvarer med gjengene på boltene. Riktig moment legger tilstrekkelig press på gjengene for å låse dem på plass. Overdreven dreiemoment svinger og skader gjengene, stripping bolten eller huset. Hodene kan også strippes når bolten har nådd det maksimale dreiemoment, ved avrunding av mykt metall av hodet. Avrunding, som det kalles, gjør en bolt nesten ubrukelig.

Varme

Force er et mål på hastighet og vekt. Bruk av høyhastighets verktøy, for eksempel luftkanoner, øke nivået av dreiemoment brukes på bolter. Høyere hastigheter og høyere trykk sette til høyere varme, noe som kan føre til en bolt til å smelte til mutter eller bolig. Overdreven dreiemoment påvirker også bolten evne til å strekke og spres når naturlig oppvarmet fra bruk. For mye press kan føre til bolig eller nøtt å knekke når bolten varmer opp. Utilstrekkelig dreiemoment kan føre til at bolten løsner og faller ut i kaldere klima.