Virkningene av dekkstørrelse på gass kjørelengde

Virkningene av dekkstørrelse på gass kjørelengde


Kaldt vær, kjørehastighet, luftmotstand, motor tuning og mange andre faktorer påvirker drivstofføkonomi. Kraftig oppbremsing og rask akselerasjon alene kan kutte gass kjørelengde med en tredjedel på en motorvei. Utformingen og størrelsen av det dekk virkningen drivstofforbruket mellom fire og syv prosent, avhengig av hvorvidt driv er gjort på overflaten gater eller veier, ifølge Tire Track.com. Generelt større dekk reduserer drivstoffeffektivitet, selv om dekk design og konstruksjon kan oppveie noe av størrelsen faktor.

Størrelse og Resistance

Motstand mot rullende bestemmer hvor mye dekk redusere eller øke drivstoffeffektiviteten. Større, tyngre, bredere dekk reduserer gass kjørelengde fordi de har mer rullemotstand. Slitebanen saker også. Dekk med et dypere trå flex mer, skape varme som reduserer drivstofføkonomi. De mest drivstoffeffektive dekk har ingen slitebanen i det hele tatt, som de "slicks" brukes på racerbiler. Trinnene er en nødvendig sikkerhet og ytelse funksjon på de fleste dekk fordi de øker trekkraft.

Drivstoffbesparende dekk

Noen dekk er konstruert for høy drivstoffeffektivitet. De har som regel en mer grunne slitebanen og er laget av stoffer som genererer mindre varme på veien. De mest drivstoffeffektive dekk til en bestemt bil vanligvis er installert på fabrikken. Bilprodusenter gjør drivstoffeffektive dekk standard for mange modeller å øke miles per gallon karakterer når bilene gjennomgå US Environmental Protection Agency drivstofføkonomi tester. Nye dekk er ofte mindre effektiv. Det er en god idé å spørre leverandører som dekkene har lav rullemotstand.

riktig Inflasjon

Gassbesparende evner til selv de mest energieffektive dekk er ofte tapt fordi dekkene ikke er riktig lufttrykk. For å holde dekk fylt med dekktrykk i sin brukerhåndboken, kan du bruke en pålitelig trykkmåler for å kontrollere trykket når dekkene er kule, og deretter legge luft for å nå anbefalt trykk. Kjøring på riktig lufttrykk dekk kan øke drivstoffeffektiviteten så mye som tre prosent.