Vindu Fjerning Harley-DavidsonNår det gjelder fjerning, Harley-Davidson frontruter faller inn under en av to kategorier: quick-release og permanent. Mens quick-release modeller tillater ryttere å velge frontruten som passer best for de spesielle kravene i dag, deres stilistiske mulighetene er noe begrenset. Hvis du bruker en permanent vindskjerm, bør en rytter vite den riktige måten å fjerne skruene og boltene fra de faste frontruter uten å skade sykkelens maling jobb eller stripping nøtter.

Quick-Release frontruter

Tilgjengelig for alle familier av Harley-Davidson motorsykler, quick-release frontruter kommer i både sport og touring størrelser. Disse frontruter har to par av klemmer som festes til gaffelrørene på hver side av frontlys. Hvis du ikke er sikker på om din sykkel frontruten er quick-release eller ikke, start ved å søke etter disse gaffelslangeklemmer.

Når du har funnet de klemmer, låse opp alle fire før du prøver å fjerne frontruten. Hver klemme holdes på plass av en buet spak som klemmer utsiden av gaffelen røret. Trekk forsiktig tilbake på tuppen av hver spaken for å låse opp sin klemme.

Sett frontruten med forsiden ned på en stor, ren klut. Mens frontruten er laget av slitesterk Lexan plast, er materialet følsomme for ekstreme temperaturer og visse rengjøringsmidler. Derfor lagre frontruten ved en temperatur mellom 50 og 80 grader Fahrenheit, og unngå å bruke bensin, tynner, bensin, pulverisert slipemidler eller alkaliske rengjøringsmidler på det.

permanent Ruter

Mest vanlig i eldre sykler og fairings av touring modeller, permanente frontrute krever en kombinasjon av forberedelser og manuell finesse å fjerne ordentlig. Den avgjørende del av prosessen er den innledende løsning av skruer, muttere og bolter i bunnen av frontruten.

Mens elektriske skrutrekkere og pneumatiske skivene ikke er absolutt nødvendig, hjelpe de hindrer glidning som kan vri og bøye maskinvare kanter. Faste frontruter i Softails, blir Dynas og Sportsters festet til bunnen av styret, for ikke å gaffelrørene. Her har du to fjerning metoder. Den første metoden er å fjerne de flenset sekskant avkortet skruene fra de to krager som klemme rundt bunnen av styret. Dette tillater deg å fjerne frontruten uten å berøre Lexan overflaten.

Den andre metoden krever at man for å trekke hetten forsiktig fra overflaten av frontruten. Prøv å bruke en gummi-tipped tang for å hindre riper. Når hetten er tatt av, kan du bruke en flat-ledet skrutrekker for å fjerne 1-tommers skrue fra mutteren bak frontruten. Til slutt, trekk forsiktig skruen gjennom frontruten for å frigjøre stykket.

For frontruter installert i fairings av touring motorsykkel, er fjerning prosessen enklere. Bruk en stjerneskrutrekker til å forsiktig fjerne skruene langs nedre kant av frontruten. Når disse er fjernet, frontruten glir lett opp og ut av kåpen.