VHF Vs. UHF trådløse instrumenter

VHF Vs. UHF trådløse instrumenter


VHF og UHF utpeke radiofrekvensområdene som brukes for trådløse enheter. De dekker frekvensene mellom 30 og 3000 megahertz. Hvis du må velge en trådløs enhet for sitt frekvensområde, relevante faktorene omfatter hvor mye du vil bruke, hva slags enhet du bruker, hvor du skal bruke enheten, og hvor du har tenkt å bruke den.

Very High Frequency

VHF har et frekvensområde mellom 30 MHz og 300 MHz, og har en rekkevidde på 1 meter til 10 meter. Enheter som bruker VHF variere - mer personlig bruk, toveis radioer er VHF, fordi ingen registrering kreves for å bruke kanalen. Men det er færre kanaler i VHF rekkevidde, noe som gjør den mer utsatt for forstyrrelser når en masse andre VHF-enheter er til stede.

Ultra High Frequency

UHF bruker frekvenser mellom 300 MHz og 3000 MHz - også referert som 300 MHz til 3 GHz. Den har en rekkevidde på 10 centimeter til en meter. UHF er ett trinn opp fra VHF, men det er ikke den høyeste frekvens; ovenfor er det superhøy frekvens og ekstremt høy frekvens. UHF er generelt hva alle forretningsbruk for sine trådløse enheter, fordi toveis UHF radioer krever en lisens til å bruke, og det er mindre sjanse for forstyrrelser fra andre brukere på frekvensen.

Sammenligning

Mens UHF er generelt antatt å være et bedre valg, dette er ikke alltid tilfelle. VHF enheter vanligvis demonstrere bedre batterilevetid, og er rimeligere enn enheter som bruker UHF. Hvis du bruker den trådløse enheten i et område som ikke har mye forstyrrelser, slik et landlig område, kan VHF være en bedre verdi for din bruk. Imidlertid er UHF bedre i urbane områder eller andre områder hvor interferens fra andre trådløse enheter er sannsynlig. VHF har en lengre fysisk rekkevidde, men krever en større antenne og ikke fungerer så godt når det er hindringer til stede - for eksempel bygninger eller mennesker.

Bruker

UHF og VHF er begge brukes for trådløse lydenheter. Trådløse mikrofoner er en felles gjennomføring av denne teknologien, som er trådløse gitarer og to-veis radioer. Imidlertid kan VHF og UHF også brukes til å overføre fjernsynskanaler; faktisk, UHF på 700 MHz-båndet reservert spesielt for fjernsyn. VHF brukes for toveis radioer og FM-radiosendinger. Andre enheter som arbeider i UHF-området omfatter mobiltelefoner, radio, Wi-Fi, garasjeport signaler, mobiltelefoner, Bluetooth og personsøkere.