Verktøyene som trengs for et oljeskift

For de fleste bilmodeller, erstatte motorolje krever minimalt med verktøy, som du kan finne hos din lokale auto deler butikken. Dette er vanlige verktøy, men de kan være de viktigste verktøyene du eier, hvis du har tenkt å utføre service på bilen selv. Skifte motorolje er den mest betydnings vedlikehold jobb du kan gjøre for å bidra til å øke levetiden på motoren din.

Verktøy

Verktøyene som trengs for et oljeskift


Et gulv jack og en eller to bukker for å få tilgang til motorens bunnpanne under bilen; en fangst pan å tappe oljen inn; en boks fastnøkkel eller skralle og socket av riktig størrelse for å fjerne bunnpluggen; en oljefiltertang for å fjerne filteret.

Motorolje

Verktøyene som trengs for et oljeskift


Når du kjøper motorolje, følg bilprodusenten anbefaling. Du finner denne informasjonen på bilens instruksjonsbok eller kjøretøyet service manual, som du kan kjøpe hos din lokale auto deler butikken eller ta kontakt på storby offentlige bibliotek.

Sørg for å velge olje med en viskositet eller vekt som passer for din lokale klima. For eksempel, hvis din lokale været varierer mellom 0F og 100F (-18C og 38C) året rundt, vil en SAE 10W-30 grade olje være hensiktsmessig. For lavere temperaturer, vil en SAE 5W-30 grade være et bedre valg.

Men hvis du kjører en bil med høy kjørelengde motor, vil oljen klaring mellom de bevegelige motordeler være større enn de i en lav kjørelengde motor. I så fall vil en 15W-40 eller til og med en 20W-50 olje vekt være mer hensiktsmessig for motoren din.

Oljeskift

Verktøyene som trengs for et oljeskift


Parker bilen på et plant underlag og varme opp motoren. Dette vil bidra til oljen flyte og drenere alle de løse partikler som sitter i bunnen av motoren. Så jekke opp fronten på bilen og stapp bakhjulene.

Plasser oppsamlingspannen under oljetappepluggen på motoren bunnpannen. Skru ut oljetappepluggen og fjern oljepåfyllingslokket for å hjelpe oljestrømmen ut av motoren. Deretter erstatte oljetappepluggen og skyv fat under oljefilteret. Fjern oljefilter og la oljen renne ut. Til slutt, må du installere det nye oljefilteret.

Senk bilen og legge riktig mengde olje. Start motoren og se etter lekkasjer. Når du er ferdig, lagre den brukte oljen i en egnet beholder og ta det med til din lokale gjenvinningsstasjon.