Verktøy for glassfiberarmert plast

Verktøy for glassfiberarmert plast


Glassfiber er en spesialisert materiale som er brukt i en myriade av automotive og industrielle applikasjoner. Den er også tilgjengelig kommersielt for mindre prosjekter i hjemmet. Når forming ark av glassfiber trenger du noen enkle verktøy for å få jobben gjort.

containere

Disponibel plast eller papir skuffer er ideell når du arbeider med glassfiber. Når harpiksen herder det obligasjoner til plast og metall, noe som gjør det svært vanskelig å rengjøre bøtter som du ønsker å bruke. Våt harpiks kan rengjøres med aceton, men du vil ofte ikke har tid til å rydde skuffer mens i midten av et prosjekt. Billig plast bøtter kan fås på jernvareforretninger, mens du kan kjøpe rene papirskuffer fra din lokale stekt kylling restaurant.

applikatorer

Rimelige valser og malekoster er meget nyttig, som glassfiber harpiks ikke kan fjernes fra svamper og bustene etter at det har herdet. Livet til disse verktøyene kan utvides ved å senke dem i aceton umiddelbart etter bruk, noe som vil hindre harpiksen fra herding til børsten kan renses.

Plastalene er også brukt til å tvinge luftbobler fra våte glassfiber. Disse kan også vaskes med aceton så lenge som harpiksen fremdeles er vått.

slipp~~POS=TRUNC

Vaselin og lim voks brukes til å dekke områder der du ikke vil at harpiksen å bånd. Når den har herdet resin vil lett trekke ut av disse områdene. Man trenger bare en mikro tynt sjikt av klebeslippe, som typisk børstet på, deretter polert for å fjerne overflødig.

Skjæreverktøy

En roterende verktøy med en kappeskive tilbyr den mest presisjon når du skjærer de skarpe kantene av av en glassfiber ark. Andre skjærende verktøy inkluderer hånd sager, stikksager og bandager. Uansett hvilket verktøy man velger å bruke, er det viktig at det er hurtig og skarp, slik at den ikke chip kantene av arket.

slipe~~POS=TRUNC

Mens glassfiberarmert plast kan slipes for hånd, vil bruken av en elektrisk hånd slipemaskin stor fart i prosessen. Flere grits av sandpapir anvendes, starter med en grov karakter (40 til 60 grit), for å fjerne hovedmengden av uønsket materiale. Du vil da flytte til stadig finere havregrøt til glassfiber har det ønskede nivået på polsk.

Beskyttelsesutstyr

Gummihansker og verneklær for eksempel et papir dress bør brukes når du arbeider med glassfiber og harpiks, som begge er hud irritanter. Når harpiksen er herdet, og det er på tide å klippe og sand glassfiber, vernebriller og støvmaske bør legges for å beskytte øyne og lunger fra støvpartikler.