Utviklingen av iPod

Utviklingen av iPod


Siden debuten i høsten 2001, har iPod revolusjonert måten brukerne kjøpe og konsumere media. Mens tidlige modellene først og fremst lagres og spilles av lydfiler, Apple stadig forbedret screen, lagringskapasitet og filkompabilitet gjennom årene for å tilby brukerne et bredere sett av funksjoner. Fra mars 2011 kan moderne iPods spille av videoer, tilgang til Internett, lagre opptil tretti ganger mer informasjon enn opprinnelige modellene, og i noen tilfeller, kjører en rekke applikasjoner.

2001-2002

Originale iPoder hadde mellom fem og 10 gigabyte (GB) lagringsplass, nok til å lagre omtrent 1000 til 2000 sanger, avhengig av sangen lengde. I 2002 er dette økt til 20 GB. De første iPods introdusert Apples klikkehjulet. Hjulet skilte seg fra tradisjonelle navigasjonsmetoder på den tiden ved at det brukes "kapasitiv sensing." Det er, det ante brukerens finger uten å kreve bruk av trykk. Enheten hadde fire knapper på utsiden av hjulet: Meny, Play / Pause, Forward og tilbake.

2003-2004

I 2003, Apple ga iPod en kosmetisk overhaling. De flyttet Menu, Play / Pause, Frem- og tilbakeknapper fra ytterkanten av klikkehjulet til rett under skjermen. Sammenlignet med sine forgjengere, modellen var tynnere og hadde rundere kanter. Knappene fungerte også forskjellig, noe som krever mindre press enn tidligere generasjoner. I 2004 introduserte Apple iPod Photo og iPod Mini. Foto inneholdt linjen første fargeskjerm og opptil 60 GB lagringsplass, mens Mini tilbudt en formfaktor omtrent halve størrelsen av standardenhet.

2005-2006

Fra og med 2005, Apple innlemmet knappene til klikkehjulet og ga fargeskjermer til alle modeller av iPod med unntak av den nylig introduserte iPod Shuffle. Den Shuffle skilte seg fra alle andre iPoder i at det manglet en skjerm, hadde lavest minnekapasiteten til produktlinjen (0,5 til 1 GB), og tilbød begrenset avspillingsalternativer. Nemlig det spilt tilfeldig sangene lastet til minnet. Det året Apple også sluppet Nano. Tilgjengelig i kapasiteter fra 1 til 4 GB, Nano var slankere og lettere enn Mini, men fortsatt større enn Shuffle. I 2006, Apple redesignet Nano og Shuffle, noe som gir de tidligere skrå sidekanter, og sistnevnte og enda mindre, mer kvadratisk formfaktor.

2007-2008

Som i tidligere år, hadde Apples 2007 iPod økt kapasitet i forhold til tidligere modeller. Ledende pakken var klassisk modell med opptil 160 GB lagringsplass. Selskapet redesignet form faktor av Nano, gjør sin form mer kvadratisk enn rektangulær. 2007 var også utgivelsen av iPod Touch. Berørings eliminert knappene og klikkehjul i bytte for en berøringsskjerm. I tillegg til dette innovasjon, kunne Touch kjøre en rekke programmer, inkludert nettlesere, e-postklienter og kartprogramvare, som alle tok fordel av enhetens evne til å få tilgang til Internett. I 2008, Apple oppgradert Touch maksimale kapasitet 32-64 GB og Nano er 8-16 GB. Det ga også Nano den gamle rektangulær form, men med en større skjerm.

2009-2011

I 2009 Apple forlenget Nano-skjermen, slik at det tok opp mesteparten av enhetens forside. Det ga også enheten en FM-radio, en skritteller, og kameraet i stand til opptak stillbilder og video. Per mars 2011 Apple tilbyr fire varianter av iPod: Shuffle, Nano, Classic og Touch. The Classic primære funksjon er dens kapasitet. På 160 GB kan lagre mer data enn noen annen iPod. Nano har nå en berøringsskjerm som tar oss hele forsiden. Både Nano og Shuffle er tilbake til sin squared formfaktor. Touch er fortsatt de mest allsidige, slik at forbrukerne å surfe på nettet, bruke videochat, spille videospill, og utføre en rekke oppgaver som vanligvis forbindes med fullverdige datamaskiner.