Ulike typer Go-Kart Engines

Ulike typer Go-Kart Engines


Go-kart racing er en hobby som kan nytes av barn og voksne. Motorene som brukes i gokart med på å bestemme hvor fort den go-kart vil reise. Størrelsen på motoren bidrar også til å finne ut hvilke go-kart er hensiktsmessig for rytteren, avhengig av hans eller hennes alder, som noen motorer produsere hastigheter opp til 200 miles per time.

Totaktsmotorer

Noen av de mest populære gokart ligger i virksomheter som fornøyelsesparker og familie morsomme sentre som drives av to-taktsmotorer. To-takts motorer er vanligvis drevet av elektrisitet og vanligvis kan holde en tilstrekkelig strøm til å fullføre 20 minutter av racing. To-takts motorer er designet for å være mer barnevennlig, som de er i stand til å operere på en redusert risiko for antennelse, som noen ganger kan skje med bensindrevne gokartbane. Totaktsmotorer gjøre, men har evnen til å operere med stor kraft, og kan nå hastigheter på opptil 160 miles per time.

Firetaktsmotorer

Den firetaktsmotor er drivstoff-drevet fetter av to-takts motor og vanligvis opererer på standard bensin. Firetaktsmotorer er, mye som to-takts motor, funnet på go-kart racing spor, fornøyelsesparker og familie morsomme sentre, men mange go-karts med firetaktsmotorer er også produsert for profesjonell racing. Go-karts som opererer med firetaktsmotorer er vanligvis kun tillatt for bruk på utendørs spor på grunn av røyk som slippes ut av bensin. Motorer som er drevet med bensin-baserte firetaktsmotorer kan nå hastigheter på opptil 200 miles per time og 90 hestekrefter.

tanks

I tillegg til forskjellene mellom gass- og el-drevne gokart, det er en forskjell mellom størrelsen av tanker tilgjengelig for bensindrevne gokartbane; størrelsen har en direkte effekt på hastigheten og kraften i motoren. Go-karts med mindre bensin tanker bruke en veldig enkel carb system som strømmer bensin direkte til motoren via et enkelt rør. Større tanker er litt mer komplisert, men kraftig. Disse større tanker bruke to rør, med en tegning gass fra carb og deponere den direkte inn i motoren og den andre gjenværende tiden forberedt på å tilby backup. Dette gir gokarter med større tanker litt mer fordel, som tillater dem å gå raskere da det reduserer risikoen for å suge luft inn i beholderen i løpet av skarpe svinger, og dermed bremse motoren.