Ulemper og fordeler av bilbelter og kollisjonsputer

Ulemper og fordeler av bilbelter og kollisjonsputer


Siden oppfinnelsen av bilen i det 19. århundre, har fører og passasjer sikkerhet betydelig forbedret. På 50- og 60-tallet, ble bilbelte stadig vanligere i biler, og på begynnelsen av 70-tallet kollisjonsputer ble innført. Til tross for noen ulemper, har bruken av disse to elementene lagret mange liv.

Seat Belt Fordeler

Sikkerhetsbelter er ansvarlig for å redde tusenvis av liv hvert år ved å holde passasjerene fra å bli kastet ut av sitt sete eller ut av bilen. Sikkerhetsbelter er laget av et spesielt materiale som er utformet for å være meget slitesterk, men også til å strekke seg akkurat nok til å spre energien fra et plutselig sammenstøt, demper virkningen av den plutselige støt.

Av alle bil-ulykke-relaterte dødsfall, anslagsvis 60 prosent var folk som ikke hadde på seg setebeltet. Ofte de mest alvorlige skadene er et resultat av kollisjonen som oppstår når et legeme blir kastet fra setet i motsetning til den primære kollisjon kjøretøyet er involvert i. Med bilbelte, er lett forebygges dette andre kollisjonen.

Seat Belt Ulemper

Selv om de i stor grad redusere forekomsten av død og alvorlige skader, setebelter er ikke perfekt. Ofte bidrar de til ulykkesrelaterte skader, som er beskrevet av begrepet "sikkerhetsbelte syndrom." I mange tilfeller kan fibrene i setebeltet skade bryst og buk områder. Dette kan omfatte alvorlige kutt og blåmerker der bilbeltet ligger over deg, så vel som mer alvorlige skader på indre organer som å rive av tykktarmen eller pessar. I noen tilfeller kan den lumbale ryggvirvler kan også være brukket eller forskjøvet.

Barn er på den høyeste risikoen for bilbelte-relaterte skader og bør overvåkes nøye etter en bilulykke selv om de vises uskadd ved første øyekast.

Air Bag Fordeler

Kollisjonsputer gir ekstra beskyttelse i bilulykker, og når de brukes i kombinasjon med bilbelte, de reduserer risikoen for hode, nakke og brystskader med 75 prosent. Inflasjonen er automatisk utløses av plutselige slag, som gir umiddelbar beskyttelse fra slående dashbordet med hodet i tilfelle av en kollisjon. Kollisjonsputer tømmes umiddelbart etter kollisjonen ikke å kveles offeret.

Air Bag Ulemper

Til tross for de åpenbare fordelene, er det også noen risiko forbundet med kollisjonsputer. Mest fremtredende, hastigheten som kollisjonsputen Distribueres kan noen ganger føre whiplash, potensielt dødelig hode og brystskader eller hjernerystelser. Dette gjelder spesielt for førere eller passasjerer ikke på seg bilbelte, da de kan bli kastet forover før selve sammenstøtet hvis pausene blir slengte på.