Typer av traktormotorer

Typer av traktormotorer


Når mange mennesker tenker på motorer, kommer den moderne bil til tankene. Pre-stammer bruk av bilen, men er traktoren. Selvgående traktorer og andre landbruksredskaper var noen av de første enhetene som skal utvikles under den industrielle revolusjon. Traktorer ble først drevet av damp og deretter oppgradert til bensin og diesel.

Damp

Før bensin- og dieselmotorer ble mer vanlig, ble traktorer drevet av dampmaskiner. Dampmaskinen ble først gjort populært av oppfinneren James Watt, som har gjort betydelige forbedringer til eksisterende motorkonstruksjoner i 1769. Mens dampmaskiner ble først brukt i store fabrikker, oppfinnere så raskt sin verdi i feltet, og utviklet landbruksmaskiner drevet av damp. I 1890 ble om lag 3000 dampmaskinen traktorer bygges hvert år. Antallet steam traktorer bygget vil stige til 5000 i året av 1900.

Dampmaskin traktorer bruke kull til å varme opp en kjele, noe som skaper en høy mengde press. Dette trykk blir deretter sendt inn i sylindrene, som brukes til å bevege hjulene og mekaniske landbruksredskaper. I dag, moderne traktorer bruke mer avanserte kilder til makt, men mange dampmaskinen traktorer er fortsatt i drift, og kan sees i museer eller parader.

Bensin

Traktorer som bruker bensin motorer ble utviklet ikke lenge etter deres damp kolleger. Den første traktoren drevet av bensin ble bygget i 1892 av oppfinner John Froelich. Denne oppfinner ville gå inn for å gjøre hans design kjent gjennom John Deere traktor selskap, som eksisterer den dag i dag.

Bensin traktormotorer bruke forgassere for å bringe gass inn i et brennkammer. Når en tennplugg antenner brennstoffet, er en sylinder tvinges tilbake. Kraften fra disse bevegelige sylindre er det som beveger hjulene og driver de andre funksjonene i en traktor. Traktorer drevet av bensin er fortsatt populære i dag. Mange små traktorer, for eksempel hjemme plentraktorer, er gassdrevne grunn ubiquity av bensin.

diesel

Dieselmotoren ble oppkalt etter sin oppfinner, tysk mekaniker Rudolf Diesel. Patentet for denne motoren ble innlevert i 1892, og motoren var utformet som en mer effektiv enhet enn dampmaskiner. Ved første, men dieselmotorer var for stor til å brukes på traktorer og rykket ned til fabrikker og skip.

Som produksjon ble mer avanserte, dieselmotorer krympet i størrelse og økt effektivitet. I dag, traktorer med dieselmotorer er veldig populært, spesielt på store traktorer. Diesel traktorer er i stand til å operere på bio-diesel, noe som betyr at bøndene kan dyrke sin egen fabrikk drivstoff og bruke den direkte i disse maskinene. Dieselmotorer er vanligvis lettere enn sine konkurrenter bensin og anvendelse luft oppvarmet under kompresjon i sylindrene for å tenne drivstoffet uten bruk av tennplugger.