Typer av Ratt

Typer av Ratt


Rattet, en av de mest fremtredende trekk ved ethvert motorkjøretøy, gir et middel som sjåføren kontrollerer i hvilken retning kjøretøyet beveger seg. Ratt kommer i mange stiler og typer. De som er interessert i biler ville gjøre det bra å gjøre seg kjent med de viktigste typene og deres bruksområder.

Tilt Ratt

Tilt ratt, først introdusert av General Motors i 1963, brukes oftest i luksusbiler. De tillater forskjellige personer for å operere kjøretøyets komfortabelt ved at stillingen av rattet justerbar. I utgangspunktet, tilt ratt koble til en bue som gir dem mulighet til å endre posisjoner ved å slå opp og ned. Hjulenes utforming gjør det mulig for rattstammen for å forbli upåvirket av endringer i hjul posisjon. Dette skjer ved hjelp av en sperremekanisme som ligger i rattstammen like under hjulet.

Telescope Ratt

Teleskop ratt er også en justerbar modell av ratt, men i dette tilfellet kan justeres i høyden. Du kan justere disse hjulene til et uendelig antall stillinger innenfor en 3-tommers rekkevidde.

Justerbare Ratt

Justerbar rattstamme ratt justere også høyde, men gjøre det annerledes fra teleskop hjul. De skaper den samme endringen i høyde skapt av teleskop hjul, bortsett fra at de gjør det ved å endre hjulet tittel. Disse endringene er mindre og mindre tydelige enn de som oppnås med tilt ratt, imidlertid. I stedet for sperremekanismer, justerbar rattstamme hjul bruker elektriske motorer eller kompresjon låser.

Swing-Away ratt

Først introdusert som en funksjon av 1961 Ford Thunderbird, gjør disse interessante enhetene inn og ut kjøretøyene enklere. Omtalt i mange Ford kjøretøy modeller i 1960, swing-away ratt har en funksjon som gjør det mulig å flytte 9 inches til høyre når du plasserer bilen i park.

Resirkulere Ball Ratt

Resirkulerende ball ratt er så kalt for den mekanismen som tillater dem å slå bilens hjul. Den viktigste delen av denne type ratt system, Pitman arm, forbinder styreutstyr til midten koblingen og strekkstengene av Pitman aksel.

Tannstangstyring Wheels

Tannstangstyring hjul, trolig den mest vanlige typer ratt tilgjengelig som i 2010, koble til et system som finnes i et metallrør, som rack endene stikker ut. En tie-rod linker til hver ende av stativet, mens pinjong linker til rattaksel. I den andre enden, kobles tie rod til styrearmen slik at når du vrir rattet, den spinner utstyret. Denne handlingen beveger rack, som i sin tur beveger bilens hjul.