Typer av Mobile Communication

Typer av Mobile Communication


Mobil kommunikasjon er i sterk vekst. Første kvartal 2011 så globale salget av mer enn 428 millioner mobile enheter, ifølge analyseselskapet Gartner. Mens talekommunikasjon er fortsatt den dominerende mobil, smarttelefoner, som er i stand til å tale, video, internett og datakommunikasjon, representert nesten en fjerdedel av salget rapportert av Gartner.

Stemme

Grunnleggende mobiltelefoner gi sine abonnenter med nasjonal og internasjonal trådløs talekommunikasjon. Tjenesteleverandører tilbyr en rekke nasjonale tariffer til abonnenter å ringe mellom mobiltelefoner på samme mobilnettet, mellom mobiltelefoner på ulike mobile nettverk, eller mellom mobiltelefoner og fasttelefoner. Du kan også foreta internasjonale anrop når du er utenfor ditt eget land; Men utenlandssamtaler er underlagt høye tollsatser som kalles roaming-avgifter.

Tekst

Et populært alternativ til mobil talekommunikasjon er tekstmeldinger, bruker Short Messaging Service (SMS). Kostnadene er lavere enn taleanrop, og de fleste tjenesteleverandører tilbyr tariffer som inkluderer en rekke gratis tekstmeldinger. Ifølge International Telecommunication Union, volumet av tekstmeldinger tredoblet mellom 2007 og 2010, med rundt 200 000 tekstmeldinger som sendes hvert sekund.

Data

Tekstmeldinger bruker en mobiltelefon data kommunikasjonsevne. Tjenesteleverandører bygge på at datafunksjoner å tilby abonnenter et spekter av funksjonalitet ved hjelp av mobile applikasjoner, eller programmer. Ifølge nettstedet mobiThinking, utviklerne lansert noen 300.000 apps mellom 2007 og 2010. Nettstedet rapporterte at de mest populære appene i USA var spill, nyheter, kart, sosiale nettverk og nedlasting av musikk.

web

Mobiltelefoner med Internet funksjonalitet lar abonnenter til å surfe på nettet og bruke e-post. Nettstedet mobiThinking rapportert at innen fem år, er sannsynligvis å innhente PC-baserte Web som den mest populære måten å få tilgang til Internett mobil web. Den økende populariteten til mobile Web skyldes dels forbedringer i mobiltelefonskjermer og dels til større tilgjengelighet og lavere kostnader for høyhastighets mobilt bredbånd. Tilgjengeligheten av høyhastighets bredbånd kan du også laste ned videoinnhold og delta på konferanser med videoinnhold.

smartphones

Smartphones kombinere alle mobiltelefon evner og legge datakraft til å skape et kraftig forretningsverktøy. Organisasjoner bruker denne muligheten til å utvikle forretningsapplikasjoner som forbedrer produktiviteten til sine ansatte. For eksempel kan feltserviceteknikere laste ned data på utstyr de er i ferd med å reparere, og deretter sende rapporter til hovedkvarteret ved ferdigstillelse.

Maskin-til-maskin

Organisasjoner bruker også smarttelefon evne til å utvikle maskin-til-maskin-kommunikasjon mellom sine datasentre og utstyr i felt. Et eksempel er en mobil applikasjon for smarttelefoner som måler en rekke parametre på oljebrønner og overfører dataene til hovedkontoret datasenteret, slik at brønneiere til å overvåke brønner kostnadseffektivt og har tilgang til up-to-date informasjon.