Typer av lyskastere

Hensikten med en bilens frontlykter er å belyse veien for biler på veier og motorveier om natten og under dårlig vær, for eksempel tåke og stormer. Auto deler butikker og garasjer tilbyr et bredt utvalg av frontlys typer.

figurer

Det er to hovedformer av frontlykter: driver og blyant lys. Kjørelys gi førere 1000 fot av synet foran bilen, mens blyant lys gir 2.000 fot belysning. Noen stater har et forbud mot blyant lys fordi de anses sterkt nok til å være en drivende fare.

Tåkelys

Tåkelys målrettet vinkel lys nedover mot overflaten av fortau slik at sjåførene kan se banen av veien eller motorvei. I tett tåke og regn, hindrer dette lyset blir reflektert tilbake til sjåføren, som kan gjøre det vanskelig for henne å se.

gløde~~POS=TRUNC

Glødepærer er lik de typer pærer som brukes i hjem og kontor lysarmatur, bortsett fra at de har en høyere wattstyrke til å gjøre sitt lys sterkere og lenger nå. Lyspærer lyser når glødetråden i dem blir oppvarmet på grunn av elektrisk strøm.

halogen Lights

Snarere enn å bruke et filament, halogenlamper bruke en gass for å belyse, noe som resulterer i en mye sterkere lys. De krever mindre strøm enn glødepærer, noe som resulterer i mindre belastning på bilens batterier.

Xenon Lys

Xenon lys bruker gass på samme måte som halogenlys. Lyset fra en Xenon pære er mye hvitere og lysere enn halogen, og de også vare lenger.