Typer av bil pærer

Det finnes en rekke ulike lysene i hver bil. Hver anvender en spesifikk lyspære. Hvert merke og modell bruker egne lyspærer. Noen ganger biler av bestemte selskaper vil bli utstyrt med utskiftbare pærer. Tilsvarende er det tredje markeds knoller som passer inn i en rekke forskjellige merker og modeller. Lyspærer kan være unikt, krever visse wattstyrke og passer inn i bestemte kontakter. Det er viktig å sørge for at de riktige pærer brukes på de riktige stedene for å sikre riktig ytelse.

Frontlykter og bremselysene

Det er i utgangspunktet tre typer pærer som brukes i frontlykter og bremselysene; Gløde, Halogen og Xenon. Gløde er standard pærer som de fleste amerikanske produsenter bruker. Disse gir vanlig lys ved hjelp av vanlige lyspærer. Halogenlamper i hovedsak bruke glødepærer, men har en tungsten filament lagt; resultatet er en lysere, hvitere lys som er snillere på øynene og varer lenger. Disse er dyrere enn glødepærer. På det høyeste enden av pære pyramiden er Xenon pærer. Disse benytter en blanding av gasser for å frembringe et hvitt lys som trekker den minste strøm fra batteriet.

Spesial Lights

Det er spesialitet utvendig lys som krever spesialpærer på enkelte biler. Disse kommer i tillegg til de vanlige lysene og tjene spesifikke funksjoner. Eksempler er tåkelys, kjørelys og blyant bjelker. Noen ganger er disse lysene krever spesialpærer, men ofte de ikke. Se referanse for søkemotorer som kan avgjøre de spesifikke pærer til bestemte fabrikater og modeller.

interiør pærer

Flere og flere interiøret i biler tilbyr ekstra luksus som krever lyspærer. Innvendig belysning, speil belysning, hanskerommet belysning, etc. alle krever sine egne pærer. Hver modell og merke har sin egen liste over pærer. Heldigvis er det mange søkemotorer på Internett, for eksempel www.autoguide.net, dedikert til å finne de varierende pærer.