Typer Alternative Cars

Typer Alternative Cars


Vi har en tendens til å tenke på biler som alle er ganske lik: en forbrenningsmotor som går ut av destillert olje som bensin eller diesel. Ordet "bil", men betyr bare "selvgående", og alternative biler gjennom historien har kjørt på alle forskjellige typer alternativt drivstoff.

elektriske biler

Et av de største problemene med forbrenningsmotorer er at deres "effektivitet" - hvor mye av kraften som finnes i drivstoffet er oversatt til bevegelse av bilen - er generelt mindre enn 20 prosent. Elektriske motorer - som de som finnes i blender, vaskemaskin, eller svingte fan - er mye mer effektiv. De utvikler også større dreiemoment - en grunn til at elektriske busser er fortsatt brukes i kuperte byer som San Francisco, og hvorfor elektriske racerbiler kan ha raskere 0-til-60 ganger enn bensindrevne seg. Lagring av elektrisk kraft, er imidlertid vanskeligere enn lagring av bensin - som et resultat av elektriske biler har en tendens til å ha en kortere rekkevidde og er vanskeligere å etterfylle.

hybrid Cars

Teknisk sett en hybrid kjøretøy er alle kjøretøy som kombinerer to forskjellige typer motorer, men i vanlig bruk hybridbiler blande en bensindrevet motor med en batteridrevet ett. I motsetning til rene elektriske biler, mye av kraften kommer fra bensinmotor, som også kan brukes til å lade batteriene. Hybrid biler har en tendens til å ha bedre gass kjørelengde enn rent bensindrevne biler, selv om de kan være litt vanskeligere å opprettholde og har en tendens til å være dyrere å kjøpe.

Hydrogen Cell Cars

Selv om en felles automotive svindel innebærer bruk av hydrogen drivstoff (noen ganger kalt "Brown gass") ikke alle hydrogenbiler er en svindel. Hydrogen brenselceller kan konvertere hydrogen og oksygen til elektrisitet på rimelig høy effektivitet - dette ville tillate elektriske biler som skal brukes uten å måtte koble dem til å lade (eller å måtte koble dem til overhead ledninger, som elektriske tog og busser bruker). Hydrogen brenselcelle-teknologien er fortsatt i sin spede begynnelse, og betydelig forskning vil fortsatt være nødvendig før de er kommersielt tilgjengelig og rimelig; akkurat nå, brenselceller koste så mye som 100 ganger mer enn vanlig bensin.

Steam Cars

Det kan virke merkelig å tenke på det nå, men noen av de tidligste bilene brukes hva vi ville nå kaller alternative fremdrifts kilder - inkludert den aller første bilen, utviklet i det 18. århundre. Steam strømmen er "ekstern forbrenning", som betyr at drivstoffet er brent utenfor der arbeidet på motoren finner sted. Dampmaskiner har et noe høyere teoretisk virkningsgrad enn bensindrevne biler, selv om det som en ulempe at de tar mye lenger tid å varme opp og er mye tyngre enn bensin biler fordi de krever en tank med vann i tillegg til drivstoffet de brenner. Selv på ett punkt dampdrevne biler så ut som de kan slå ut forbrennings, innføring av billige bensinbiler som Ford Model T ment damp falt ut av tjeneste som et alternativ biltype av 1920-tallet.