Typene Oil for en Mazda 3

Typene Oil for en Mazda 3


Mazda 3 har vært tilgjengelig med flere motoralternativer siden den først ble utgitt i 2004. Selskapet benyttet lignende design og konstruksjon med hver modell, varierende primært med størrelse og inntak. Mazda lanserte Mazda 3 med en turbo alternativ i 2007 som krever litt forskjellige væsker. Væsken kapasitet varierer etter motorstørrelse. Rådfør deg med brukerveiledningen for riktig kapasitet for en bestemt motorstørrelse.

Motorolje

Alle varianter av Mazda 3 med unntak av turbo alternativene krever SAE 5w20 motorolje. Mazda anbefaler å bruke SAE 5W30 motorolje i motorene som kommer med turbo. Mazda anbefaler syntetisk motorolje i alle sine biler. Du kan også bruke en høy kjørelengde eller utvidet bruk motorolje for de eldre modellene eller biler som brukes til dagsetapper.

tilsetningsstoffer

Mazda forbyr ikke bruk av tilsetningsstoffer i motoroljen. Flere alternativer inkluderer rengjøringsmidler og olje boosters. Enhver tilsetningsstoff som tilbyr å rehabilitere selene av motoren vil bidra til å forlenge levetiden på motoren. Tilsetningsstoffer en tendens til å bli tykkere motorolje, noe som kan føre til at motoren din til å være svak når du starter i kaldt vær.

andre Fluids

Sjekk alltid andre væsker ved oljeskift. Mazda anbefaler syntetisk multi-kjøretøy automatgir væske for automatiske girkasser. Bruk SAE 75W90 manuell girkasse og bakakselen girolje for manuelle girkasser. Servostyring væske i Mazda 3 krever multi-kjøretøy ATF. Bremser og clutch bruk standard DOT-3 olje.