TV sammenligning LCD, Plasma og digital

TV sammenligning LCD, Plasma og digital


Tallene 480, 720 og 1080 tilsvarer standard definisjon, forbedret definisjon og HD-TV-sendinger. Disse er alle digitale sendinger som har vært på plass siden 13 juni 2009, i USA. Digitale sendinger er ikke iboende HD, men er gjennomgående en forbedring i forhold til den gamle NTSC standard fjernsyns som var utbredt før overgangen til digital.

Den amerikanske Ankomst

Siden den digitale overgangen, må TV har en ATSC tuner, snarere enn de eldre NTSC tuner, for å motta sendinger. Alternativt kan en TV får sine kanaler via en kabelboks, satellittmottaker eller omformer boksen. Kringkastere tiden overføre 1080i (interlaced) bare signaler, fordi 1080p (progressiv) båndbredde er mye større. 1080p, den høyeste kvalitet, ekte HDTV-signal, er i dag levert av egen digital hardware: Sony PS3 og noen andre konsoller, og Blu-Ray DVD-er.

plasma Fordeler

Plasma bruker fosfor for å vise bilder. Plasma sett var de første HD flatskjerm-TV. Plasma & # 039; s fordel er dypere, fyldigere sortnivå, så filmene har større fargedybde enn på en LCD-skjerm. Flatskjerm-skjermer har en bredere synsvinkel enn en sammenlignbar LCD HDTV. Plasma sett er generelt tyngre enn LCD og andre flatskjerm-alternativer, blant annet fordi plasma bruker et glass panel skjerm. Plasma sett bruker mer energi enn andre flatskjermer - så mye strøm per kvadrattomme som gamle rør-TV.

LCD overtar

LCD HD-TV er nyere teknologi, produsert i skjermstørrelser fra 5-tommers til 72-tommers og nå mer populær enn plasma som en skjermteknologi. Dette er fordi LCD-skjermer generelt er lettere, sterkere og mer energieffektive enn en sammenlignbar plasma-TV. Hva & # 039; r mer, er store produsenter sammen om å produsere LCD-skjermer (LG og Phillips, Sony og Samsung), slik at prisene er alltid slippe. LCD står for liquid crystal display - en annen HD-skjerm teknologi fra plasma, som bruker inerte gasser for å vise bilder. Begge, men er HD-TV eller HDTV.

Digital Broadcasting

Digital-TV (DTV) introduserte forbedret bilde- og lydkvalitet. Det har også ført til flere programmerings valg (multicasting) og interaktive mulighetene. Overgangen til digital kringkasting åpnet opp nye deler av sendingen spektrum for offentlig sikkerhet, kommunikasjon med nye digitale tjenester som trådløst bredbånd, og forbedret bildekvalitet med høy oppløsning (HD) digitale programmer samtidig med andre standard definition (SD) digitale programmer via & ldquo;. multicasting & rdquo; Multicasting er tydelig når man kan vise kanal 4-1 i HD, og ​​4-2, 4-3 og så videre inneholder annen digital programmering.

1080i vs 1080p

En HDTV kan vise 1080i eller 1080p TV-sendinger. 1080i eller p er high definition digital oppløsning (1920 x 1080 linjers oppløsning). Det i er for "sammenflettet", og p er for "progressiv". Initialene viser på hvilken måte den TV gjengir bilder på TV-skjermen. Interlaced viser odde nummererte linjer med informasjon først, og et brøkdels sekund senere, selv nummererte linjer. Progressiv viser linjer sekvensielt, fra toppen til bunnen av skjermen. Det sies at 1080p produserer en overlegen digital bilde, men de fleste kan ikke se noen forskjell mellom interlaced og progressive skjermer.