Tutorial på SLR-objektiver

Tutorial på SLR-objektiver


Digital fotografering kan være litt overveldende når du oppgraderer fra den kompakte pek og skyt kamera til mer ekspansiv DSLR riket av kameraer. Disse kameraene er dyrere enn pek og skyt-kameraer, men har et stort utvalg av tilbehør, inkludert DSLR mest viktige utskiftbare funksjon: linsen. Fra makroobjektiver til tele og zoomer, bestemmer objektivet fotografiet. Lære å bruke ulike objektiver er viktig, og velge linser er avhengig av foto målene dine.

Bruksanvisning

Arbeide med linser

1 Beskytt linsene. Linser er dyre og skjøre, så det er viktig å holde dem rene og beskyttet. Hold alltid bakre linsedekselet på når du ikke bruker objektivet. Det er en god idé å kjøpe et UV-filter for hvert objektiv du eier, selv om du ikke trenger å kompensere for sterkt sollys. UV-filter festes til objektivet og beskytter linsen mot riper når du ikke har linsedekselet på.

2 Fjern eller fatning fornuftig. Metoden for å fjerne linsene er litt forskjellig fra kamera til kamera, men det grunnleggende er universelle: trykke på utløserknappen og vri linsen mot klokken for å fjerne. For å feste en ny linse, vri den med klokken til du hører et klikk. Ikke bruk mye kraft.

3 Vær oppmerksom på dine omgivelser. Ikke endre linser når det er overdrevent mye vind, eller sand eller støvete, fordi partikler kan komme inn i kamerahuset eller på baksiden av objektivet, noe som vil resultere i flekker på bildene dine.

Typer linser

4 Prøv store linser. De fleste DSLR kamerahus selges som en pakke som inkluderer en standard linse, vanligvis en 18-55mm objektiv med en blenderåpning rekke F4 til F5.6. Disse linsene er greit for vidvinkel i godt lys eller for lite lys fotografering med stativ, men har begrenset zoomfunksjon. Vurdere å legge et zoomobjektiv for langdistanse skudd. En 70-200mm linse vil være bra for daglig bruk, og objektiver opp til og over 300mm er bra for sportsfotografering og langtrekkende bilder.

5 Tenk blender områder. F-stop innstilling på objektivet bestemmer hvor mye lys som treffer sensoren. Liten F tallene betyr at mer lys kommer inn, så objektiver med små tall (F1.4 eller 1.8) la mye lys å passere gjennom, og er derfor stor for dårlig lys og flash-mindre fotografering. Disse linsene tar mykere bilder på de mindre F-stopp, og er gode portrett objektiver. De fleste produsenter gjør en fast brennvidde (35mm eller 50mm) objektiv med en F1.4 eller F1.8 blenderinnstilling.

6 Tenk bekvemmelighet. Et vidvinkelobjektiv er stor for landskapsfotografering, men en telelinse eller fast brennvidde kan bety at du må flytte rundt mye for å få den minste avstand fra motivet. Selv om dyre, noen linser er vidvinkel og zoom, med stor blenderåpning områder. Se inn 18-300mm objektiver for kamerahuset.