Turbo Diesel Informasjon

Turbo Diesel Informasjon


Turbo dieselmotorer er forbrenningsmotorer som kjører på diesel, og er forbundet med en turbolader for ekstra kraft. Mens turboladere er spesialitet utstyr på bensinmotorer, de er svært vanlig på dieselmotorer. I dag turbodiesel tilbys i en rekke biler og lastebiler som selges i USA og Europa.

Operasjon

Turboladere opererer på de samme fysiske prinsipper som forbrenningsmotoren. Nærmere bestemt turboladere tvinge ekstra tett luft inn i motorens forbrenningskammer, hvor det blir blandet med brennstoff og antent. På grunn av at luften er blitt tvunget inn av turboladeren (kjent som tvinges induksjon) i stedet for å bli trukket i naturlig, produserer sin forbrenning et kraftigere slag. Denne enkle tillegg til de fire-takts motor syklus av inntak, kompresjon, tenning, og eksos resultater i en motor med en kraftigere effekt og bedre drivstofføkonomi.
Turboladere er drevet av bilens eksos, som spinner en turbin før han ble utvist gjennom eksosrøret. Turbinen tvinger luft inn i motoren, og så den energi som ellers ville være bortkastet i form av eksos isteden utnyttes til å drive turboladeren.

Utvikling

Den første pioneren av turbo diesel teknologi var den sveitsiske ingeniøren Alfred Büchi. Hans planer for turboladede dieselmotorer var ment for bruk på fly, hvor den tynne luften i store høyder gjort tvunget induksjon en nyttig funksjon. Turboladere var vanlig på verdenskrig-era flyene. Ved 1930-tallet, ble turbo diesel motorer som brukes i lastebiler. Mens turbolading falt ut av stilen i andre enn noen få unntak amerikanskproduserte biler, europeiske bilprodusentene fortsatt å forbedre og utvikle turboteknologi. På grunn av de forskjellige komprimeringskravene og luft / drivstoff-forhold som brukes sammen med dieselolje i motsetning til bensin, ble turboladning funnet å være mer effektive når de brukes på en dieselmotor. Turbolading ble raskt populær med Formel 1 førere til overdrevent kraftige motorer ledet sportens tjenestemenn å forby bruk av turboladere.

Fordeler

Den primære fordelen med en turbo dieselmotor framfor andre motoren valg er dens drivstofføkonomi og effekt. Mange turbo diesel motorer som brukes i personbiler og til og med lette lastebiler er inline firesylindrede motorer som produserer hestekrefter og dreiemoment sammenlignes med bensinmotorer med mye større volum volumer. Selv i tilfeller av dieselmotorene som er seks- eller åttesylindrede motorer, bruk av en turbolader lar ingeniører til å bruke en mindre motor for å gi mer makt. Dette kan være viktig i utformingen av en bil da den tildelte plassen for montering en motor er begrenset.
Et annet viktig trekk ved turbodieselmotorer er tilgjengeligheten av kraft ved alle turtall. I stedet for low-end kraft av de fleste bensinmotorer, lokomotiv diesel turbo erfaring turbo boost ved både lave og høye hastigheter, og dermed gjør den mest effektive bruken av deres ekstra kraft.

Diesel vs Bensin

Selv om dieselmotorer og bensinmotorer er svært like, gjør deres største forskjellen dieselmotorer mer egnet for turbolading. Dette er på grunn av måten tenning finner sted. I en bensinmotor, blir luft og brennstoff blandes sammen (enten med en forgasser eller ved innsprøytning) og den komprimerte blandingen blir deretter antent av en tennplugg. Dieselmotorer opererer ved komprimering og oppvarming av luft, og deretter å injisere brensel der den antennes av varmen fra luften. Dette gjør turboladere, som kondenserer luften, en naturlig følgesvenn til en dieselmotor. Selv om bensinmotorer også erfaring ekstra kraft fra den ekstra kompresjon av luft, gevinstene er mindre dramatisk enn de som ble sett i en dieselmotor av samme størrelse.

applikasjoner

Med energikrisen på 1970-tallet, og den pågående økningen i drivstoffprisene gjennom 1990-tallet og 2000-tallet, har turboladere igjen antent interesse for deres evne til å gi mer makt ved å bruke mindre drivstoff. Turbo diesel motorer brukes i en betydelig prosentandel av nye biler som selges i Europa. I USA, er turbo diesel versjoner av modeller av bilprodusentene som Mercedes-Benz, Jaguar, Volvo, Saab og Volkswagen solgt sammen med sine bensindrevne kolleger.
Lastebiler er også målet for turbo diesel motorer, spesielt i USA. Ford linje of Power Stroke V6 og V8 turbo diesel motorer blir brukt i noen versjoner av den populære F-serie pickup lastebiler samt varebiler E-serien.