Tone Kjennetegn på en Solid Mahogany klassisk gitar

Tone Kjennetegn på en Solid Mahogany klassisk gitar


Det er flere faktorer som påvirker tone egenskapene til tre brukes for å lage gitarer og andre musikkinstrumenter. Tre gitarer også reagerer forskjellig når de spilles av ulike aktører. De ulike modeller av gitarer, selv de fra samme produsent, kan gi ulike egenskaper med samme type tre. Den solide mahogny klassisk gitar produserer noen unike tonale egenskaper selv i hendene på ulike aktører.

Mahogany Kjennetegn

Mahogany er en middels tett tre som har overlegen støtte og god resonans. Det gir en rund, fyldig, varm tone som har massevis av high-end glans og god mellomtoner tilstedeværelse. Mahogny kroppens løsaktighet også forbedrer sin myk akustisk resonans og bidrar mer til mellomtone innhold. Mahogany er mye lettere enn rosentre, koa eller lønn, og det gir ut en fin og høy lyd som legger vekt på klare, lyse tripler.

Guitar Top

Mahogni blir brukt til å gjøre toppen av gitaren, og det frembringer en forholdsvis lav hastighet av lyd sammenlignet med andre topp tresorter. Det er i stand til å produsere et fast tone og lav overtone-innhold på grunn av sin betydelig tetthet. Det gjør det gitar reagerer best ved den øvre ende av det dynamiske området. Disse typer gitarer med mahogni topper er ideelt for å spille country blues, siden de har en sterk, punchy tone. Den solide mahogny klassisk gitar har en svakt buet topp og en singel cutaway på diskant side av halsen / body felles.

Baksiden

Mahogni blir også brukt til å lage baksiden og sidene av klassisk gitar, slik at det produserer en forholdsvis høy hastighet av lyd sammenlignet med flere andre treslag som brukes for samme formål. Denne høye hastigheten av lyd forårsaker mye overtone farge. Den mahogny klassisk gitar gir en mer woodlike lyd enn andre tresorter. Ved hjelp av mahogni for baksiden og sidene av klassisk gitar bidrar til å understreke bass og diskant.

Halsen

Mahogany regnes som en av de beste skogen for trebearbeiding. Siden halsen på en gitar krever kunstnerisk trearbeid, er mahogny et ideelt materiale. Det er stabil og tett. Det er lett å slipe og lett aksepterer flekker og finish. Det gjør at rutes kanten til å bli skarp og tydelig, slik at ryddig, rike lyden ikke blir forvrengt på noen måte. Det gjør halsen legge til mellomklassen diskant lyd produsert fra hoveddelen av instrumentet, noe som gjør den ideell for country blues musikk. Mahogany hjelper produsere en varmere, woodier toneområdet. Denne effekten er også realisert når mahogni anvendes som bro materiale.