Tips om Defensive Driving Techniques

Tips om Defensive Driving Techniques


Selv et øyeblikk av uoppmerksomhet som sjåfør kan koste deg livet ditt. Hvert år mer enn 30.000 fatale bilulykker skjer på veiene ifølge National Highway Traffic Safety Administration. Med et økende antall driver distraksjoner som mobiltelefoner og TV stede i biler, er det viktigere enn noen gang å øve defensiv kjøring teknikker.

La deg selv en Out

Defensiv kjøring betyr hele tiden holde deg selv i en posisjon der din sikkerhet på veien er ikke i hendene på andre sjåfører. Alltid gi deg selv god plass når du kjører, slik at du har et sted å gå hvis en ulykke rundt deg skjer. Jo flere biler som reiser rundt deg, jo bedre er sjansen for å ha en ulykke, så hold avstand og unngå kjøring i konsentrerte pakker av kjøretøy.

Stadig Scan med Your Eyes

Trygge sjåfører aldri slutter å bevege øynene deres mens de er bak rattet. Dette tillater deg å vite alt som skjer rundt kjøretøyet. Se i alle retninger, inkludert baksiden og sidene. Hvis et problem oppstår, trenger du så mye forhåndsvarsel som mulig for å gi tid for reaksjon. Etablere en visuell sekvens som du bruker hele tiden for å holde øynene skanning for potensielle hindringer på veien. Med litt trening, vil denne rutinen bli en vane du gjør uten å tenke over det.

Anta andre drivere er inkompetente

Aldri være trygg på at de andre sjåførene rundt deg er praktisere de samme defensiv kjøring teknikker som du er. Mens reglene i veien kan virke lett å følge for deg, mens andre ikke bryr seg til å overholde dem. I disse tilfellene være trygge trumfer være rett. Alltid vike for biler som skjærer du av, selv om du har forkjørsrett.

Overdreven er farlig

Andre drivere er ikke de eneste som gjør feil. Uansett hvor god sjåfør du tror du er, oddsen er at du ikke alltid perfekt på veien. Husk at det å være en trygg sjåfør betyr ikke bare vier oppmerksomhet til dine omgivelser; det er også viktig å følge alle trafikkregler, uansett hvor små de ser ut. Alltid spenne opp og kjøre fartsgrensen, akkurat som du forventer at andre sjåfører til å gjøre.