Tips om bruk av digitale SLR

Tips om bruk av digitale SLR


Får skarpt fokusert, godt opplyst bilder med digitalt speilreflekskamera kan være vanskelig hvis du ikke er kjent med effekten av å bruke innstillingene. SLR står for single lens reflex, og digitale speilreflekskameraer kan gi brukeren muligheten til å endre linser og kontrollere mer kompliserte innstillinger som blenderåpning og lukkerhastighet. Forstå de viktigste film innstillinger, lysinnstillinger, fargeinnstillinger og blitsinnstillingene er viktig å få mer klart definerte og naturtro bilder når du bruker ditt digitale speilreflekskamera.

Film Innstillinger - ISO

Mange brukere av digital speilrefleks ikke er kjent med ISO, og effekten det kan ha på din lite lys bilder. ISO står for International Organization for Standardization, og relaterer seg til nivået av senstivity filmen har for lys (nå har det samme funksjon innen digitale kameraer, med bildesensoren i motsetning til film). Øke ISO-verdien for å redusere mengden av tiden lukkeren er åpen og dermed redusere nivået av uskarphet i bildene dine. Vanligvis på moderne digitalkameraer kan du stille ISO-verdien opp til 1600. Økning av ISO er nødvendig for lite lys bilder for å unngå å smøre uskarphet som ofte kryper inn i nattbilder. Dette skjer fordi den automatiske innstillingen på kameraet holder objektivet åpen lenger (for å få maksimal lyseksponering); Dette avslører all utilsiktet bevegelse i hånden. Innstilling av ISO høyt kan hjelpe deg å ta klarere nattbilder, med mindre du vil at drømmende effekt.

Lysinnstillinger - Aperture

Sett kameraet i "Av" eller blenderprioritet modus. Denne modusen lar deg redigere blenderåpningen manuelt, avhengig av belysning der du skal ta bildet. Sett blenderåpningen til rundt 8 for en standard bilde. Begrens åpningen ved å sette den til 22. Innsnevring blenderåpning betyr at mindre lys kan komme inn og kameraet vil automatisk tregere lukkertid for å kompensere. Utvid åpningen ved å sette det til 3,5. Dette vil ha motsatt effekt, noe som gjør at kameraet tar mer lys inn og derfor påskynde lukkeren. Bruk blenderinnstilling for å kompensere for lyset av dine omgivelser. Stille høyere åpninger er nyttig for svært lyse situasjoner, og senke blenderåpning er en god idé i svakt lys.

Color Settings - Hvitbalanse

Selv om det ikke kan virke som det, fargene i bildene posten forskjellig avhengig av når på dagen du tar bildet. Tatt i morgen, kan bildene være farget med blått, og tatt om natten de kan ta på seg en oransje-rød farge. Innstillingen for hvitbalanse på speilreflekskameraer er laget for å motvirke dette. Automatiske innstillinger vil vanligvis gjøre jobben, men hvis bildet ser en merkelig farge etter at du har tatt det, kan det være en god idé å endre innstillingene manuelt. Vanligvis vil hvitbalanseinnstillinger inkluderer auto, naturlig, lysstoffrør, wolfram, skygge, overskyet og blits. Velg en av disse, avhengig av situasjonen. Den fluoriserende innstilling fjerner grønne som fluorescerende lys kan bringe inn bilder, og wolfram kompenserer for den oransje produsert av vanlige lyspærer.

Flash Innstillinger - Flash i dag

Bruk av blits på dagtid virker som en unødvendig idé, men det kan bidra til å bringe ut lys i forgrunnen av bildet. Vanligvis vil automatiske innstillingene på kameraet prøver å hente ut større del av bildet, og ignorere små porsjoner. Dette betyr at hvis du tar et bilde av noen mot sterkt natur, kan de ende opp med altfor svak fordi kameraet fokuserer på lys bakgrunn. Sette kameraet til "P" (som står for "program") og manuelt aktivere blitsen kan kompensere for dette. Blitsen har bare en kort rekkevidde, slik at den kan lyse opp motivet ennå har ingen effekt på bakgrunnen.