The Top Five sikker kjøring tips

The Top Five sikker kjøring tips


Sikker kjøring utdanning er en viktig del av motorkjøretøy drift. Dette gjelder spesielt for førstegangs førere som mangler erfaring til å ta de riktige avgjørelsene når møtt med potensielt farlige kjøresituasjoner. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, distrahert kjøring eksempel ved hjelp av en mobiltelefon eller spise og drikke mens du kjører tar en førerens oppmerksomhet bort fra veien og kan bidra til trafikkulykker. For å unngå potensielt fatale hendelser, bør du følge fem trygge kjøreturer.

unngå Teksting

En sjåfør som sender og mottar tekstmeldinger vil ofte ta øynene av veien for å vise informasjonen på telefonen hans. Selv om din oppmerksomhet er forstyrret for bare noen få sekunder, mental fokus svekket, og reaksjonstiden reduseres når øynene dine er tilbake på veien. The National Safety Council rapporterer at fra april 2011, mer enn 363,000 krasjer i år involvert drivere ved hjelp av mobiltelefoner og tekstmeldinger.

sikker Avstand

Hvis bilen foran bilen kommer til en brå stopp, kan holde en trygg avstand bidra til å hindre en påkjørsel ulykke. I normal vær - når det ikke regn eller snø - og i trafikken som ikke er saktegående eller står stille, bør du benytte de "tre-sekunders" regelen ved å velge en fast gjenstand på veien videre som en skilt. Når bilen foran passerer som objekt, telle til tre og observere om bilen din når det samme objektet før opptellingen er ferdig. Hvis bilen din når objektet før den tre andre teller er ferdig, er det for nær bilen foran. I ugunstige værforhold som regn, snø og sludd, øke telle til seks sekunder.

Unngå Road Rage

Road Rage er preget av aggressiv kjøring som kan resultere i fysisk konfrontasjon, ulykker og noen ganger til og med drap. Forbli rolig mens du kjører, spesielt i tett trafikk - en hovedårsak for sjåføren frustrasjon. Planlegg alternative ruter i tilfelle av veien nedleggelser eller trafikkproblemer, og faktor i nok tid til å komme frem til din destinasjon. Alltid være høflig til andre drivere og unngå å delta i argumenter med aggressive sjåfører. Hvis du finner deg selv å bli aggressiv eller voldelig på grunn av en hendelse på veien, øve dyp pusting å roe deg ned. Spør deg selv om det feil sjåføren kan ha bare gjort en feil, eller om du bør få den opprørt over en kortvarig bortfall av at sjåføren dom. Hvis du fortsatt sint, dra over til siden av veien, eller hvis du er på en motorvei, ta nærmeste avkjørsel og fjern deg fra kilden til nød.

bevissthet

Fordi du sannsynligvis ta de samme rutene hver dag, kan du vokse selvtilfreds, noe som kan påvirke din oppmerksomhet span. Selv når du er kjent med din kjørerute, uventede og plutselige endringer som en byggeplass, et dyr løper over veien, eller en driver fremover stoppe å endre baner kan skape kaos og forårsaker ulykker. Vær oppmerksom på veien, og du vil være i stand til å reagere trygt til slike situasjoner.

forholdsregler

For å praktisere sikker kjøring, ta forholdsregler som gjør at du og dine passasjerer har på deg bilbelte. Hvis du er for sliten til å kjøre bil eller du tar medisiner som kan forårsake døsighet, forsinke turen eller ta kontakt med noen for å gi deg en tur. Utføre regelmessige vedlikeholdskontroller på dekk tilstand og lufttrykk, og på bremsesystemet. Hvis dekkene er lave, pumpe dem til de retningslinjer for sikkerhet som er skrevet på dekkene.