The Safety of SUVer

The Safety of SUVer


Enten du kjører en standard SUV eller en crossover (en bil-basert SUV), sikkerhetsfunksjoner er et must, men ikke alle av dem kommer standard. Det er mange faktorer å vurdere når du kjøper en ny SUV. Mens sikkerhetsfunksjoner blir bedre hele tiden, noen kommer til en pris og det er viktig å se på kollisjonssikkerheten testresultater av SUVer før en beslutning. Det er like viktig å forstå at bare fordi SUVer vises stor og solid, det betyr ikke nødvendigvis at de er tryggere å kjøre enn en vanlig personbil.

Egenskaper

SUVer er utformet med standard sikkerhetsfunksjoner, blant annet ABS-bremser, skulder og runde bilbelter, justerbare hodestøtter og kollisjonspute. De fleste SUVer har en "okkupant klassifisering" i passasjersetet foran som distribuerer airbagen på et passende nivå av kraft basert på en persons størrelse og vekt. Andre ikke-standardiserte funksjoner er elektroniske stabilitetssystemer, sidekollisjonsgardiner og roll forebyggende sensorer. Noen SUV er utstyrt med en sonar-baserte "park assist" som varsler en sjåfør når den bakre støtfangeren hans SUV er backing til en person eller et annet objekt.

Crash Safety

The National Highway Traffic Safety Administration og Insurance Institute for Highway Safety gjennomføre krasj sikkerhetstester på SUVer. Iihs tester SUVer i møteulykker på 40 mph, og side krasjer på 31 mph. Den tester strukturell stabilitet av en SUV for å finne ut hvor godt den holder seg intakt uten å kollapse rundt føreren i tilfelle en krasj. NHTSA krasjer SUV inn i en vegg head-on på 35 mph, og bestemmer hvor godt setebelter og kollisjonsputer beskytte passasjerene.

roll~~POS=TRUNC Safety

Ifølge NHTSA, rollrate på SUVer er tre ganger mer enn for vanlige personbiler. NHTSA mener den statiske stabiliteten faktor (SSF) og vegkanten Recovery test når man skal avgjøre potensialet i en SUV å rulle over i en ulykke. Den statiske stabilitet faktor avgjør en SUV sporvidde og sammenligner den med sitt tyngdepunkt og gjenoppretting test måler evnen til en SUV for å korrigere seg selv fra en potensiell velt når to sidehjul spissen under en rask tur.

tak Crush

Ifølge Consumer Reports, er en av de ledende årsakene til at folk blir drept i SUV ulykker fordi taket kollapser på dem, forårsaker alvorlige hodeskader. I 2009 NHTSA forbedret sine tak-klem standarder i SUVer. I dets tak-kollisjonstester, NHTSA tvinger en metallplate er lik 1 1/2 ganger vekten av en SUV på dets tak, og hvis den faller sammen mer enn fem inches vil det ikke passere sikkerhetsstandarden.

betraktninger

Elektronisk stabilitets systemer ikke hindre velt, men sanse og hindre situasjoner som kan resultere i ett. Ikke alle sidekollisjonsputer er utviklet for å fungere i velt, og noen er ikke tilgjengelig eller designet for å bli installert i tredje passasjer rad i en større SUV. Hjul og dekk oppgraderinger, som å installere større dekk og hjul enn SUV er designet for å håndtere, bør unngås for å hindre velt. En høyere mer topptungt SUV er sannsynlig å rulle over enn et lavere, og fjæring og dekk utforming spille en stor rolle i stabiliteten i en SUV.