The Safety of Old Vs. nye biler

The Safety of Old Vs. nye biler


Biler har utviklet seg fra den store, boxy utseendet på 1980-tallet og tidligere til en mindre, mer elegant profil. I tillegg til forbedret estetikk, nyere biler tilbyr en mye mer viktig fordel å vurdere: sikkerhet. Studier tyder på at moderne biler er vesentlig tryggere enn biler fra gamle dager.

Begrensninger og Kollisjonsputer

Eldre biler hadde størrelsen på deres side. Deres omkrets redusert effekten til sjåfører og passasjerer ved å skape mer plass for virkningen å skje. Dermed, etter når effekten påvirket beboere, det ble vesentlig redusert. Nye biler, derimot, gjør utmerket bruk av side- og gardinkollisjonsputer. Gardinkollisjonsputer er kollisjonsputer foran som aktiverer umiddelbart etter en krasj, og fortsetter å beskytte hodet selv om bilen ruller over. Delvis takket være deres avanserte airbag teknologi, har dagens mindre biler gått sikkerhetsnivåene av større, eldre biler.

Fleksibilitet og design

En vanlig misforståelse foreligger det fordi en større, eldre bil ikke bøyer like lett i en krasj, er det tryggere. Ikke så. Nyere biler er strukturert på en slik måte at de er mer "bøyelig". Dette betyr ikke at menneskelige passasjerer er mer utsatt; Tvert imot. Nyere biler er konstruert slik at når de bøyes i en krasj, er det på en mer presis måte som fører til at bilen i seg selv til å absorbere støt i en krasj i motsetning til passasjerene.

Stability Control

Nyere biler er utstyrt med teknologi som kalles "elektronisk stabilitetskontroll" eller ESC. ESC er en ekstra grad av kontroll til ABS-bremser. Den bruker informasjon fra vinkelen på rattet og rotasjon av bilen for å finne ut hvilken retning bilen er i ferd med å snu, og låser den riktige hjulet basert på denne informasjonen. Det øker nivået av kontroll at sjåførene har over sine biler, og dermed redusere risikoen for krasj ved å la sjåførene bare unngå dem.

Setebelter

Nyere biler har helt forskjellige typer bilbelte enn tidligere. De fleste nye biler er utstyrt med belastningsbegrensende bilbelte. Studier har vist at belastningsbegrensende bilbelte reduserer risikoen for ribbe frakturer under en kollisjon. Selv om ideen om belastningsbegrensende bilbelte eksistert så langt tilbake som 1950-tallet, ble de ikke innført før kollisjonsputer dukket opp, siden de jobber sammen med dem.