The History of the Chevy Cavalier Body

The History of the Chevy Cavalier Body


General Motors plasserte kompakte Chevrolet Cavalier J-kropp på en J-plattformen deles av Pontiac, Oldsmobile og Cadillac Cimarron. Cavalier var nesten identisk med Pontiac Sunbird og delte noen kropps egenskaper med andre J-plattform biler. Chevrolet produserte Cavalier 1982-2005, og er den lengste J-body kjøretøy i GM lineup.

Bakgrunn

Detroit bilprodusentene i 1980 var fortsatt reeling fra 1978 drivstoffmangel. Toyota, Datsun - nå Nissan - og Honda tok en betydelig del av det nordamerikanske bilmarkedet. I 1979 GM utviklet kompakte "X" body biler, og deretter fulgte med J-body modeller i 1981. Cavaliers solgt bemerkelsesverdig godt i løpet av sin produksjon kjøre skyldes i stor grad til lav prislapp, lav forsikring priser og tung markedsføring til kvinner drivere. Anslagsvis 70 prosent av alle Cavalier eiere var kvinner.

Body endringer

I løpet av sin 24-årige løp, Chevrolet produsert tre generasjoner med mange styling oppdateringer, inkludert tre store design overall. Første generasjon 1982 til 1987 modeller holdt en to-dørs coupé, tre-dørs kombi, cabriolet, stasjonsvogn og firedørs sedan. Kombi forsvunnet av andre generasjon og Chevy droppet det konvertible for tredje generasjon. Dele disse styling pekepinner ble Pontiac Sunfire, Sunbird, J2000, Buick Skyhawk og Olds Firenza i tillegg til Cadillac Cimarron. I Europa, GM og dets europeiske datterselskaper badged de J-body biler som Vauxhall. I Japan var det Toyota Cavalier. Chevy ga Cavalier en omfattende ansiktsløftning i 1991 med en ny nese, støtfangere, kalesje, baklysene og hjulkapsler. En annen redesign kom i 1995 med en større kropp, etterfulgt av sin viktigste restyling i 2000 med en helt ny kropp, inkludert en restyled front end, nye utvendige farger og en bakre spoiler for et mer maskulint utseende på Z24-utgaven.

dimensjoner

Den 2005 Cavalier holdt en 2617-lb. egenvekt vurdering mens du sitter på en 104,1-tommers akselavstand. Det målt 68,7 inches bred og 53 inches høy. Fronten sporvidden var 53 inches og sporvidden målt 56.4inches. Hytta inneholdt 37,6 inches av foran takhøyde og 36,6 inches bak takhøyde. Front skulder målt 53,9 inches og bak skulder var 54,9 inches. Front hip rommet var 50 inches og baksiden hadde 49,5 inches av hip rommet.

kollisjonstester

2005 Cavalier crash test rangeringer av National Highway Transportation Safety Administration var middelmådig i beste fall. Kupé og sedan fikk fire av fem stjerner i fører og forsetepassasjer frontkollisjon testing. Sidekollisjons sikkerhet var dårlig med kupé og sedan hver tjene en av fem stjerner i en front side krasj. Kupé tjent to stjerner i bakre side krasjer, mens sedan fått tre stjerner. Ifølge NHTSA (www.nhtsa.gov) nettsider, Cavalier kropp bur strukturell integritet mottatt en "dårlig" vurdering. Venstre fot og ben sikkerhet mottatt en "dårlig" vurdering og den høyre foten og leggen sikkerhet fikk en "god" rating. Hode og nakke sikkerhet mottatt en "akseptabelt" rating.