Terrestrial Vs. Streaming Radio

Terrestrial Vs. Streaming Radio


I de senere årene, radio streamet over Internett har steget å utfordre populariteten til terrestriske AM og FM-sendinger som et middel for å motta nyheter og underholdning. Som sin ærverdige fanebærer, streaming radio presenterer sine egne fordeler og ulemper, men både sin nye digitale teknologien og earthbound båndbredde har sine egne iboende kvaliteter.

Teknologi

AM og FM-radio arbeid ved å sende elektromagnetiske bølger med forskjellige lengder til mottakere som tolker deres modulasjoner. Radio streames over Internett blir levert som annet elektronisk innhold - i form av pakker av digitale data dekodet av et program, nettleser eller digitale mediespiller program

Historie

Teknologien som brukes til å kringkaste og motta terrestriske radio dateres tilbake til slutten av det 19. århundre og et ønske om å bygge en trådløs telegraf. FM, eller frekvensmodulasjon, radio ble patentert av Edwin H. Armstrong i 1933. streaming radiostasjoner og tjenester har vært å utnytte Internett for distribusjon siden midten av 90-tallet.

Tilgjengelighet

Før ankomsten av streaming radio, ble lyttere av bakkenettet radio begrenset til de sjangerspesifikke stasjonene som kringkasting områder inkludert deres plassering. Mange terrestriske radiostasjoner har siden brukt Internett, men å utvide sin rekkevidde utover kringkastingsområdet og bli med nesten ubegrensede muligheter som tilbys til alle som har Internett-tjeneste for sin datamaskin, telefon eller mediespiller.

Koste

Terrestrial radio er tradisjonelt støttet av annonsering og er gratis for alle med en mottaker, enten det er en bilstereo, hjemme komponentsystem eller bærbar enhet. Mange streaming radio tilbud distribueres også uten kostnad, men noen krever en abonnementsavgift, og alle er kun tilgjengelig for de med en Internett-leverandør, mobiltelefon dataabonnement eller tilgang til et trådløst nettverk.

Fun Fact

Mens en november 1994 konsert med The Rolling Stones ble utropt som den første live digital musikk kringkasting, et lite kjent band kalt Alvorlig Dekkskade hadde faktisk blitt streaming konserter siden juni 1993.