Tegn på en slitt Dynamo

Generatoren er komponenten som driver hele bilens elektriske system. Dynamoen strøm til batteriet, motoren, datasystem og belysning. Av denne grunn er det viktig å kjenne igjen når generatoren er sviktende og har en profesjonell mekaniker undersøke kjøretøyet å bekrefte problemet. Heldigvis dynamoer sjelden slutter å virke umiddelbart, og det er noen vanlige symptomer å se etter.

Hyppig Flatt batteri

Et batteri som ofte krever lading er det vanligste symptomet på en defekt dynamo. Imidlertid kan problemet også være batteri snarere enn generatoren, særlig hvis batteriet er gammel. Inspiser metallkontaktene på toppen av batteriet for grønn-farget korrosjon. Rengjør terminalene med et batteri børste. I et slikt scenario, kan både batteriet og dynamoen være i stand, men korrosjon kunne hindre dynamoen fra riktig lading av batteriet. Hvis problemet vedvarer, ta kontakt med en mekaniker.

dynamo støy

Når motoren går, generator drivrem roterer dynamo interne komponenter via trinsen på forsiden av dynamoen. For å hindre at dynamoen fra raskt overoppheting på grunn av friksjon, har generatoren et antall av lagrene. Hvis en skrapelyd utgår fra dynamo, sjansene er gode for at et lager er skadet, og dynamoen er defekt. Hvis i stedet et skrikende støy er produsert, blir den støy sannsynligvis forårsaket av en løs generatorrem snarere enn fra et problem med dynamoen.

Negativ Ammeter Reading

De aller fleste biler er utstyrt med et amperemeter måler. Ansiktet til måleren er delt i to halvdeler. De riktige halvnoter positive gjeldende, og venstre halvnoter negative gjeldende, som betyr fravær av strøm. Hvis måleren viser til venstre, kan problemet være dynamoen eller spenningsregulator. Ta kontakt med en mekaniker som vil raskt være i stand til å finne kilden til problemet med spesialverktøy.