Tech Tips for en Tuned Port

Tech Tips for en Tuned Port


Tuned port innsprøytning er en mer moderne alternativ til en tilpasset forgasser, ideell for muskel bilentusiaster eller bilister som ønsker den høyeste grad av kontroll over sine motoren forbrenningsprosessen. En avstemt port injeksjon systemet tillater eieren å justere forbrennings faktorer som drivstoff innspill hastighet og luftmengde, som direkte påvirker motorens dreiemoment.

Tips for riktig Identifisere Tuned injeksjonsporter

Det er to hovedtilnærminger mekaniker kan bruke til å lære å korrekt identifisere innstilte port injektor systemer. Den første og enkleste tilnærmingen en mekaniker kan bruke til å lære å identifisere viktige innsprøytning, er å gjøre seg kjent med diagrammer av hver type luftinntak og drivstoffkontrollsystem inkludert enkle forgassere, typiske fabrikkmontert bensininnsprøytning og tilpassede markedet innstilt port innsprøytning. Den andre metoden er å lete opp delenummeret av innsprøytningssystemet for å avgjøre hvorvidt det er en avstemt port system eller et vanlig system. Ti portinnsprøytning kan også bli identifisert av sine kjennetegn individuelle luftkanalene som fører til hver av motorens forbrenningskamre, som vanligvis er mer fremtredende skissert enn ikke-innstilt portsystemer.

Tips for å forstå funksjonen til Tuned injeksjonsporter

For å forstå funksjonen av en avstemt port injeksjonssystem, er det viktig for mekanikere å utforske funksjonen av andre typer av luftbrennstoffblanding systemer. Den vanligste typen av luftbrennstoffblandingen system er forgasseren, som mater luft utenfra til motoren på enklest mulig direkte metode. Dessverre, forgassere føre til ulike luft drivstoffblandinger mellom individuelle forbrenningskamrene, noe som gjør en perfekt luft drivstoffblanding noe vanskeligere å oppnå, som til slutt fører til større utslipp fra kjøretøy på grunn av ufullstendig forbrenning og mindre motorkraft samlet. En fabrikk gjort innsprøytningssystem kommer vanligvis i en ikke-fleksibel konfigurasjon designet for å holde luften drivstoff blandingen på det perfekte forholdet til motoren som den var da den forlot fabrikken gulvet. Modifisering av et kjøretøys motor kan endre kravene i luft drivstoffblanding for å nå denne perfekt balanse, noe som til slutt krever en ettermarkedet avstemt injeksjonsportsystem. Systemet tillater bilens mekaniker for å justere både luftinntaket og frekvensen av drivstoffinnsprøytning for en samlet total kontroll av forbrenningskammeret reaksjon, som når de er riktig kalibrert fører til en ideell kraftgenerering syklus.

Tips for å lage en ideell Air Drivstoffblanding

En støkiometrisk reaksjon er den vitenskapelige betegnelsen for å skape den perfekte luft drivstoffblanding. I denne ideelle luftbrennstoffblanding, blir alle av brennstoffet skal forbrennes, fører til lavest mulige utslipp for motoren og den maksimale mengden av kinetisk kraft utnyttet av sylindrene. Dette gjør skape det ideelle luften drivstoff blandingen et verdig mål for enhver mekaniker, enten for miljømessige eller ytelsesgrunner, med to mål å være gjensidig inkluderende. Avhengig av graden av tilpasning motoren har fått, kan det være vanskelig å fokusere på den eksakte blanding. Ved hjelp av en prosess med prøving og feiling i å justere drivstoffstrømmen i luftinntaket mens måle motoreffekten med dynamometer, kan teknikeren til slutt null på denne perfekt balanse for hver tilpasset motor.