Symptomene på en Blown StrutStruts, ofte referert til McPherson eller spiral-over sjokk, har ansvaret for å holde bildekk flat på bakken i løpet av alle forhold. De kan også brukes som dempende enheter som kontrollerer og minske overføringen sammenstøt mellom chassis og veien. Struts gir komfort mens du kjører over veien, bistå i glatt og jevn cornering, redusere dekkslitasje, vedlikeholde fortauskant høyde og holde hjuloppheng deler fra vibrasjoner og støt skader. Et kjøretøy eieren har flere ting å se etter i å finne en blåst strut.

Overdreven Bounce og Rebound

Struts som har mistet sin evne til å dempe og rebound vil sprette merkbart på den berørte hjulet. Plac kjøretøyet i "Park" med nødbrems sett, og sette totalvekt på støtfangeren på hjørnet av kjøretøyet hvor du mistenker en blåst strut. Sprette opp og ned hardt, så slipper vekten din. Hvis bilen spretter mer enn en og en halv ganger, indikerer det en dårlig strut sylinder eller skadet strut stempelstang.

Dykking og Husokkupasjon

Se etter en dårlig strut når du plutselig og fast bremsene. En dårlig foran spankulere vil nosedive panseret nedover, spesielt over på siden av bilen som har en dårlig strut. Under en rask, hard akselerasjon, se etter den bakre enden av kjøretøyet til merkbart knebøy ned eller dyppe mer enn normalt. En enkelt blåst avstiver i den bakre ende vil dyppe ned lenger enn til den andre siden.

fluid Lekkasje

Inspiser sjokk boliger, som er inne i spiralfjær. Eventuelle visuelle tegn på olje eller et gummiaktig film, vil indikere staget sylinderen har mistet sin hydraulikkolje. Oljen passerer vanligvis gjennom en tetning ved hver ende av sjokk, men vises i større mengder på undersiden av støt bolig eller i skruefjæren monteringsplaten. Oljen trenger ikke å se frisk; Det kan se ut som en oljeaktig film dekket med støv.

Body Lean

En blåst staget vil tillate den øvre del av vognkassen til å lene seg i løpet av en svingmanøver. Dette vil være åpenbare på baksiden eller forsiden av kjøretøyet. Den berørte side kjøretøyet vil også være tregere til å beholde normal høyde når turn er fullført, og det kan påvirke styrerespons, og legger til litt ekstra belastning på rattet respons. Bilen kan også vingle litt etter gjenoppretting fra en sterk, skarp sving.

noises

Struts som har mistet sin makt for å dempe vekten av et kjøretøy vil avgi en dempet eller høyt metallisk klunk når bilen kjører over jettegryter, dype fall eller fortauskanter. Den clunking støy er faktisk den chassis kontakter eller bunne ut mot opphengsdeler eller ramme. Støyen kan stamme fra foran eller bak på bilen, men vil ganske sikkert skje over grove underlag.

dekkslitasje

Blåst struts mister sin evne til å holde press på dekket. Når dekket returer oppover, selv etter en liten eller mellomstor hull eller bump, betyr det ikke vender tilbake til jorden umiddelbart. Dette lag tid fører til at dekkbanen å hoppe eller skrapemerker over veien overflate, spesielt ved høyere hastigheter, rive ut små skålformede fordypninger i gummi. Du kan se disse scalloped kopper ved å undersøke bunnen av dekkbanen. Slike scalloping indikerer en blåst, eller ubrukelig strut.

strukturelle skader

En blåst spankulere vil vise tegn på strukturelle skader. Under visuell inspeksjon, vil symptomene er ødelagt eller mangler strut tower plate muttere eller bolter, en frakoblet eller ødelagt øvre eller nedre shock mount-tilkobling eller en bøyd, brukket eller fastkjørt spiral-over våren. Sylinderstemplet aksel (blank del) kan også være merkbart bøyet, i forhold til støt huset. Forsøk å fast flytte staget støt eller spiral-over våren for hånd er vanligvis nok til å avgjøre om deler har brutt eller løsnet.

Curb Høyde

Bruke et målebånd for å måle avstanden fra toppen av hvert hjul godt til bakken. Avstanden bør være omtrent den samme for alle hjul, minus 1/2 tomme eller så. Hvis en av målingene leser betydelig mindre enn de andre hjulene, betyr det dempe høyden har falt på grunn av en dårlig strut. Struts som har mistet trykket vil la bilen sag på deres plassering. Hvis du har en lav lesing på begge struts på samme aksel, utføre en rebound test for å forsikre deg om at suspensjonen ikke er bevisst satt lavere for denne aksel. Hvis begge struts mislykkes de rebound test eller viser tegn til lekkasje, da begge er defekt.