Steps ved å bruke et mikroskop

Steps ved å bruke et mikroskop


Mikros tillater oss å se fine detaljer og organismer for små til å sees med det blotte øyet gjennom forstørrelse av objekter ved bruk av finmalt linser, oppløsning og kontrast. De fleste mikroskoper brukt i klasserommene er kikkerter lyse-feltet lysmikroskoper som bruker synlig lys for å vise lysbilder. Stell og bruk av et mikroskop går hånd i hånd, som begynner med å bære eller flytting av instrumentet for å sette det bort riktig.

Bruksanvisning

1 Bruk begge hender til å flytte og plassere mikroskopet --- en hånd på armen og den andre på basen --- og sett den forsiktig ned til sin endelige visningsstilling.

2 Finn de grove og fine justeringsknapper på sidene av mikroskopet. Den grove justeringsknappen vil det bli større knott nærmere arm av rammen, mens finskruen er mindre knott som stikker ut av grovjusteringsknappen.

3 Hev kondensatoren objektivet under mikroskopet scenen til høyeste posisjon. Denne posisjonen vil vanligvis lede den høyeste kvaliteten på lyset gjennom prøven.

4 Plasser objektglass med preparerte prøven på scenen mellom de justerbare scenen klipp. Bruk mikroskop scenen justeringsknottene for å sentrere lysbildet.

5 Juster kikkerter linser til avstanden mellom elevene. Så, mens du ser gjennom en linse av gangen, gjøre små inkrementelle justeringer av hver okulær objektivet til du kan se så tydelig som mulig.

6 Juster lyset justeringshjulet for å sette lyskilden til ønsket lysstyrke mens jeg lette gjennom okulær objektivet på prøven på scenen. Også flytte blenderen spaken (under kondensatoren, under scenen) for å justere lyset videre.

7 Finn prøven med lavest objektivlinsen på plass (vanligvis en 4X). Mens du ser gjennom okulær objektivet, bruker grovskruen å ta prøven i fokus. Når fokuset ikke kan forbedres med grovjustering, bruker den ytre finskruen å finjustere fokus. Hvis mikroskop har parfocal evne, så trenger du bare å bruke finskruen som du øker forstørrelsen med de andre objektiv. Flytt revolver klokken til hvert økende forstørrelse for --- vanligvis til 10X, så 40X.

8 Flytt glide etter behov, ved hjelp av mikroskop scenen justeringsknottene.

9 Sett mikroskop bort riktig ved å slå av lyskilden, senke scenen så langt det går, og forlater den laveste objektiv på plass.

Hint

  • Immersion olje brukes kun med 97X eller 100X objektiv - vanligvis brukes til å vise bakterier.
  • Total forstørrelse er produktet av objektiv forstørrelse av okulær objektivforstørrelse; så summen forstørrelse gitt ved hjelp av en 4X objektiv og en 10X okulær objektivet er 40X.
  • Unngå risting sensitive linser og andre komponenter i mikroskopet ved aldri å skyve et omfang over en flate eller slippe den på en benk-toppen.
  • Bare bruke linsepapir til å tørke noe grunnlag linseoverflaten for å unngå riper i linsen.