Standard Vs. Kulelager turbolader

Standard Vs. Kulelager turbolader


Fabrikkinstallerte og ettermarkedet turboladere øke motoreffekten. To viktige turbolader komponentene er kompressoren og turbinen, som er utgangspunktet fans til å dytte og dra luft. Disse viftene rotere ved høye turtall rundt en tradisjonell bærelager eller nyere kulelager, avhengig av den bestemte turbolader.

Operasjon

En turbolader presser luft inn i en motor for å gi den mer kraft. Eksosgasser spinne en turbin som roterer på samme aksel som en kompressor. Kompressoren presser luft inn i motoren når den spinner. Mer luft strømmer inn i motoren som kompressoren blir raskere.

Forskjell

Lageret er den viktigste komponenten som skiller mellom kulelagerturboladere og standard eller journalførende turboladere. Turbinen og kompressoren roterer rundt disse lagrene. Kulelager bare å ta kontakt på svært små flater på hver ball, slik at de møter mindre friksjon enn bærelagre, som er i utgangspunktet bare metall ermer.

Opptreden

Kulelager turboer "spole opp" raskere, eller ta kortere tid å presse nok luft inn i motoren for å øke makten. Strøm vil bare øke når luft strømmer inn i motoren på en raskere enn normal hastighet, og det tar tid for turbo kompressor å snurre fort nok til å gi denne luften.