Sprint Hybrid telefontyper

Sprint Hybrid telefontyper


Når Sprint kjøpt Nextel, begynte selskapet å håndtere to vesentlig forskjellige mobiltelefonen teknologier som opererer på helt separate nettverk. Nextel tjeneste dreier seg Push-To-Talk (PTT) teknologi, aka "walkie-talkie" service, mens Sprint konvensjonell datanettverk har utviklet seg til å behandle bredbånd. I et forsøk på å blande de beste kvalitetene fra begge nettverkene, begynte Sprint gjør hybridtelefoner for å utnytte mulighetene for Sprint-Nextel partnerskap.

Motiv

Mens Sprint har lenge ønsket å blande funksjonene Nextel-oppkjøpet i sin eksisterende tjeneste, opprinnelsen til hybrid telefonen er mer komplisert. Vanlig telefon over Nextel plattformen krever Sprint å administrere to separate ennå lignende nettverk for den samme brukeropplevelsen. Dette ineffektivitet er ytterligere hindret av bestillinger fra FCC å frigjøre den opprinnelige Nextel nettverket fra forbruker aktivitet på grunn av overveldende frekvensforstyrrelser. Dermed hybrid telefonen er også et forsøk på å gradvis overgang eksisterende Nextel kunder til Sprint-nettverket.

ReadyLink

Sprint er første forsøk på å bygge bro over eksisterende kundebase med Nextel etterspørselen etter PTT teknologi tok form av sine ReadyLink telefoner. Telefonene var en aggressiv overgang til utelukkende utnytte sin eksisterende PCS nettverk for alle de populære Sprint-Nextel funksjon; Men gikk de dårlig i forhold til Nextel service, og selskapet forlatt snart ReadyLink til fordel for ekte hybrid teknologi.

Motorola ic502

Den første hybridtelefonen lansert av Sprint var Motorola ic502 i 2006. Konseptet bak denne telefonen var å tilby brukerne rekkevidden av den tradisjonelle Sprint CDMA-nettverk samtidig med den innovative Nextel walkie-talkie-tjenesten på sitt Iden nettverk. I en klar indikasjon på fremtiden til Nextel nettverket, hybrid telefonen ikke lenger benyttet den opprinnelige Nextel infrastruktur for noen vanlige samtaler.

QChat

I 2008 Sprint avduket en ny nettverksteknologi for å blande funksjonene i Sprint-Nextel hybrid telefoner uten å isolere tjenester mellom de to separate nettverk. Den QChat Tjenesten lar TOS-kommunikasjon over både sin tradisjonelle CDMA og Nextel iDEN nettverk. PTT kan koble sammen to brukere på hver nettverk med hverandre. Dette vil ytterligere redusere krav til Nextel nettverket og gjør hybrid telefoner unødvendig.

interoperabilitet

Suksessen til QChat teknologi har vist at funksjonelt samspill mellom ulike datanettverk er mulig. Etter hvert som flere selskaper forsøker å utvikle PTT-teknologi, spørsmålet om interoperabilitet oppstår. Hybrid telefoner i fremtiden kan fungere på konkurrerende nettverk, åpner nye dører i kommunikasjonsbransjen. Europa er en pådriver for denne standarden, men disse ambisjonene ikke deles av amerikanske selskaper.