Spesifikasjoner for Nexus S GPU

Spesifikasjoner for Nexus S GPU


Nexus S smarttelefonen har en kraftig grafikkprosessor som gir raskere video og spill vise grafikk. I likhet med sentralenhet funnet i en datamaskin, håndterer Nexus sentralenhet hovedtyngden av arbeidet, men når grafikkintensive oppgaver blir kalt for, GPU, utviklet spesielt for denne oppgaven, tar over.

PowerVR

Samsung Nexus S kjører PowerVR GPU fra Imagination Technologies. Nexus S har SGX540 versjonen av PowerVR, som gjør det å kjøre så mange som 90 millioner triangler per sekund, kjører på 1000 sykluser per sekund. Den PowerVR SGX540 GPU er parret med en ARM Cortex-A8 CPU i en sammenkobling kjent som Hummingbird brikkesett. Mellom dem, de deler 512 megabyte RAM, noe som bidrar til å drive grafikk.

benchmarks

Benchmarks sammenligne GPU mot hverandre ved hjelp av et standard sett med grafikkintensive tester. Selv benchmarks ikke kan gjenspeile reell ytelse, kan de gi en god sammenligning verktøy for å se hvordan en GPU stabler opp mot en annen. Nexus S er nesten identisk med de andre Galaxy S telefoner produsert av Samsung, som står for lignende referanse score. Men GPU i Nexus S handily utkonkurrerer de i Nexus One og Motorola Droid. Avhengig av referanseindeksen, er HTC G2 enten litt tregere eller litt raskere enn Nexus S.

programvare

Like viktig som maskinvaren er programvaren som driver den. Android-operativsystemet evne til å støtte multitasking og 3D-grafikk er både en velsignelse til og en belastning på GPU ytelse. Den 3-D grafikk støtte betyr at spill kan kjøre rendret på Nexus S så fort som 55 bilder per sekund. Men betyr multitasking at andre programmer kan få tilgang til delte RAM, slik at du kan miste ytelsen hvis du sjekker e-posten mens du spiller et spill.

Nexus

Spesifikasjoner for Nexus S GPU

Tidligere Google Senior Product Manager Eric Tseng kunngjør Nexus One, Googles første Nexus telefon.

Nexus linje med telefoner startet med Nexus One og fortsetter etter at Nexus S med Nexus Galaxy, som går på samme PowerVR SGX540 GPU, men på en raskere hastighet - 1,2 Ghz - og med dobbelt RAM. Google bruker Nexus linje for å demonstrere i forkant av Android teknologi og å kode apps for enhetene. Nexus-telefoner alltid kjøre en aksje versjon av Android som er uendret av mobiloperatører.