Spesifikasjonene for en 1978 Chrysler Lebaron

1978 Chrysler LeBaron er et eksklusivt mellomstore bilen linje produsert av den amerikanske bilprodusenten. Den LeBaron gjorde sin debut i 1977 og var en gjenoppliving av en klassisk Chrysler navneskilt, Imperial Le Baron, som dateres tilbake til 1930-tallet. Bilen var tilgjengelig i tre karosserivarianter og inneholdt en høy grad av interiør luksus og alternativer. I hovedsak LeBaron var en luksus versjon av Dodge Diplomat, selv om bilene hadde unike opptredener. LeBaron produksjonen fortsatte uavbrutt fram til 1995, noe som gjør bilen en av Chrysler lengstlevende navneskilt.

motorer

Selv om 1977-modellen var tilgjengelig med bare én motor, for 1978 en andre, ble mindre motor lagt til adressen pris og drivstofføkonomi bekymringer. Bilens basen skrå seks-sylindret motor fortrenger 223 cubic inches og er utstyrt med en to-barrel forgasseren. Effekt er 100 hestekrefter ved 3600 rpm og 170 lb-ft. dreiemoment på 1600 rpm. Den neste motor valget var en 318-kubikk-tommers V8 utstyrt med Chrysler Electronic Lean-Burn system, som justert tennplugg timing dynamisk respons på forhold for å forbedre drivstofføkonomien. Motoren brukte en to-barrel forgasseren å gjøre 140 hestekrefter ved 4000 rpm og 245 lb-ft. dreiemoment på 1600 rpm. Den kraftigste motoren valg var bilmerket sin 360-kubikk-tommers V8, med en fire-barrel forgasseren og også innlemme lean-burn-systemet. Effekt for denne motoren er 175 hestekrefter ved 4000 og 260 lb-ft. dreiemoment på 2400 rpm. V8-motorer var også tilgjengelig med andre forgasser alternativer, som varierte effekt litt. California biler ble vurdert ved lavere hestekrefter på grunn av ytterligere utslippskrav.

Drivverk og chassis

Som andre periode Chrysler biler, bruker LeBaron en front-motor, bakhjulstrekk oppsett. Sende alternativene var enten en fire-trinns manuell eller en tre-trinns automatgirkasse. I 1978 Chrysler introdusert en ny TorqueFlight lockup momentomformer overføringssystemet, som erstattet en væske coupling momentomformer med en automatisk mekanisk clutch engasjere ved høyere turtall. Dette systemet redusert slitasje på girkasse og er nå vanlig i automatiske enheter. Den LeBaron er bæresystem består av solid for- og bakakselen ved hjelp av en torsjonsfjæring oppsett og bladfjærer for veiledning. Strømskivebremser foran sammen med bakre trommelbremser gir bremsekraft.

Farge og Interiør

Tre kroppen stiler var tilgjengelig for 1978: en to-dørs coupé, en fire-dørs sedan og en fem-dørs stasjonsvogn, sistnevnte kjent som LeBaron Town and Country. Innenfor modellprogram mer luksuriøse biler er utpekt LeBaron Medallion, en trim ikke tilgjengelig med vogn kroppen stil. Bilen er stor for mellomstore segmentet, selv i 1970, hvor biler var større generelt. Utvendige mål måle 204.47 inches (5,2 meter) lang, 74.03 inches (1,9 meter) bred og 55,22 inches (1,4 meter) høye for sedan. Coupe modeller er kortere, med vognen betydelig lengre. Alle modeller sitte på en 112,44 tommer (2,9 meter) akselavstand. Inne i standard duk-og-vinyl indre kan bli erstattet med valgfri skinn. En fire-høyttaler AM / FM stereo og kassettspiller system holdt et digitalt display. Andre interiør funksjoner inkludert strøm vinduer, cruise control og enten en takluke eller en "T-Bar" taket med to flyttbare glasspartier. En vinyl-trimmet var standard på LeBaron Medaljonger biler.