Sony Receiver Feilsøking

Sony mottakere dominerer markedet når det kommer til hjemmekino og lyd. De tilbyr massevis av kraft til et sett med høyttalere mens levere fantastisk lydkvalitet. Dessverre er mange hjemmekinoanlegg er komplisert å operere og har mange komponenter å forholde seg til. Men feilsøking og løse problemer med din Sony-mottakeren er en ganske enkel prosess.

Generell feilsøking

Som med alle mottaker, sørg for at den er koblet til et strømuttak eller strømskinne. Hvis den ikke slå seg på med fjernkontrollen, prøve å bruke frontpanelet strømknappen eller bytte batterier i fjernkontrollen. Hvis mottakeren er varmt å ta på, pass på at det ikke er noen komponenter stablet på det, blokkerer ventilasjon. Hvis Sony mottakeren ikke slå seg på i det hele tatt, kan det være et problem med strømforsyningen. I et slikt tilfelle, ta kontakt med Sony kundeservice for å spørre om en reparasjon --- aldri prøve å åpne mottakeren selv, da dette er farlig og gjør garantien ugyldig.

lydproblemer

Lydproblemer i receivere er ofte forårsaket av bare noen få ting. Gamle kabler kan ikke bo plugget inn godt og kan bli påvirket av nærheten radio og elektromagnetiske forstyrrelser, forårsaker en summing. Kontroller at kablene er koblet til de riktige innganger på baksiden av mottakeren, og erstatte kablene med tykkere, skjermede kabler hvis du tror forstyrrelser er et problem. Innkommende kabel signalet kan være svakt også, spesielt hvis du ser video degradering. Bytt ut gamle koaksialkabler og fjerne kabel signal splittere i hjemmet ditt oppsett for å øke innkommende kabel signal.

Surroundlyd

Hvis du har en hjemmekino receiver Sony, får det til å fungere riktig med 5.1 eller 7.1-høyttalersystem kan være vanskelig. Alle høyttalerne skal kobles til sin rette høyttalerterminaler på baksiden av mottakeren. For å sikre en mest mulig sikker tilkobling til høyttaler bindende innlegg, bruke bananplugger til å avslutte hver ende av høytalerledningen. Når du ser en film, bør Sony mottakeren automatisk registrere surround-lyd kilden og foreta nødvendige justeringer. Hvis den ikke gjør det, kan du bruke input kontroller for å velge ønsket surroundlyd metode (Dolby Digital, DTS, virtuell surround, etc.).

Andre funksjoner

De fleste Sony-mottakere har automatiske equalizerinnstillinger som etterligne teater, hall eller stadion akustikk og tilbyr virtuell surroundlyd. Hvis disse innstillingene er på, noen ganger lyden blir ubehagelig, dempet eller unaturlig. For den beste lydkvaliteten, slå av alle effekter til du trenger dem for et bestemt formål, som å se en film.