Sony LCD-TV Feilsøking

LCD står for liquid crystal display, et middel som LCD-TV-sendinger sitt image. En lampe passerer lyset gjennom displayet, som deretter danner bildet. Sony LCD-TV stå blant de beste på markedet, og deres modeller dra full nytte av klarhet og HD bilde tilbys av format. De kan være litt skremmende når det gjelder reparasjoner, men ikke å bekymre deg. Mange problemer kan løses med noen grunnleggende feilsøking.

blinkende lys

Sony LCD TV-er har en serie av tre LED-lys i front, noe som indikerer status for settet og tilstedeværelsen av visse problemer. Den "timer" lyset er vanligvis ikke en bekymring når feilsøking. Hvis den er på, bare betyr det at timeren er stilt inn og TVen slås av og på som programmert. Den "power" lampen indikerer en mer alvorlig sak. Hvis den blinker tre ganger, og deretter huset til lampen er ikke skikkelig lukket; sjekker huset for å sørge for at det er ordentlig lukket. Hvis strømlampen blinker to ganger, betyr det at temperaturen inne i TV stiger til et punkt der det kan skade noen komponenter. Slå av TV-en og sjekke ventilene for å sørge for at de er blokkert. Hvis "lampe" lys blinker, betyr det at lampen er brent ut og må byttes ut.

Skifte lampe

Lampen i Sony LCD jevne mellomrom må skiftes, mye måten en vanlig lyspære gjør. Heldigvis, kan du gjøre dette selv ganske enkelt. Slå av TV-en og la den kjøle seg ned i minst en halv time, deretter løsne klemmene til lampedekselet på baksiden av TV-en. Du vil se en skrue festet til en spak; det er døren til lampens boliger. Vri skruen mot urviseren til den løsner, og skyv spaken åpne. Du kan deretter trekke tilbake døren for å komme på selve lampen. Trekk det rett ut, så erstatte den med den nye lampen. Lukk døren, snap spaken på plass og skru skruen med klokken til det strammer, så fester dekselet. Sjekk strøm LED lys foran satt til å sørge for at alt er sikret, og slå på TV-en, trykk på "Meny" -knappen på fjernkontrollen, og gå til "oppsett" alternativet. Du skal se en ny serie av alternativer. Marker en merket "lampe erstatning," og følge instruksjonen det gir deg.

Generelt Reset

Sony LCD-TV-er har en master reset alternativ som lar deg tørke av TV-ens minne og gjenopprette fabrikkinnstillingene. Selv om du må omprogrammere klokke, kanaler og andre funksjoner, er master reset-knappen en utmerket måte å løse mange feilsøking av problemer. Slå på TV-en, så hold nede pil opp på fjernkontrollen. Mens du holder den nede, trykk og slipp av / på-knappen på fjernkontrollen, så slipper opp knappen. TV-en automatisk slås av og deretter på igjen med minnet slettes (og problemet forhåpentligvis fjernet med det).