Slik unngår Bildeler ulykker

Slik unngår Bildeler ulykker


Hvert år, bil ulykker drepe tusenvis av mennesker. Selv om du er en god sjåfør, kan du noen ganger føler at du er forsvarsløs mot andre uvøren drivere og dårlige veiforhold. Ta følgende forholdsregler for å forebygge ulykker og holde deg selv og andre tryggere på veien.

Bruksanvisning

Staying Safe bak rattet

1 Under lange timer med landeveiskjøring og sinn-numbing rushtrafikken, er det lett å plass ut og bare stirrer på bilen foran deg. Vær på vakt ved å skanne området foran deg, spesielt flere bil lengder fremover. Ved å gjøre dette, kan du forutsi en bråstopp allerede før bilen foran deg stopper. Vær oppmerksom på de blinde flekker i bilen din, og ikke bare stole på bak-og sidespeil for å se andre biler. Når det er trygt å gjøre det, snu hodet for å se om noen er i stedet at speilene savner før du flytter til et annet kjørefelt. Alle andre har en blind flekk, også, spesielt store lastebiler. Unngå å sitte for lenge på et sted som kan være usynlig for en annen sjåfør.

2 Hold deg til en vanlig vedlikeholdsplan for å holde bremsene i topp stand. Du har kanskje upåklagelige kjøreferdigheter, men hvis bilen ikke er i topp mekanisk tilstand, kan du likevel være å sette deg selv i en større risiko for en ulykke. Skift dekk når de trenger det; en skallet dekk vil være ubrukelig hvis du må stoppe raskt.

3 Bli kjent med hvordan bilen fungerer. Vær oppmerksom på følsomheten av bremser, hvor lang tid det tar din bil for å komme til en fullstendig stopp, og hvor fort det kan akselerere. Misjudging disse tingene kan føre til at du påkjørsel noen eller ikke være i stand til å slå sammen i tid. Hvis du kjører en ukjent bil, tar det rundt blokken et par ganger for å bli komfortabel med det før du tar det inn i motorveien trafikk.

4 Sjekk været før du setter deg bak rattet. Vær oppmerksom på veiforhold, og ikke kjøre i det hele tatt hvis du tror det er for risikabelt. Flekker av is kan ta en driver av overraskelse, noe som fikk ham til å miste kontrollen over et kjøretøy. Sterk regn kan redusere sikten og føre til et redskap for å hydroplane.

5 Praktisere sikker kjøring om natten. Mange ulykker skjer om natten. Det kan være fristende å starte en lang biltur om natten for å unngå trafikk, men mer drunken drivere er på veien om natten, spesielt etter at barer i nærheten. Det er vanskeligere å se veien farer om natten, og det er lettere å få døsig bak rattet. Hvis du føler deg får trøtt mens du kjører, stoppe for å få litt kaffe og strekke på bena; ikke prøv å kjempe seg gjennom det.

Hint

  • Bruk alltid bilbelte i et kjøretøy. Det kan redde livet ditt i en ulykke.