Slik tester Høytalere

Slik tester Høytalere


Høyttalere, også kjent som foredragsholdere, er elektroniske enheter som overs digitale signaler som sendes fra en lydkilde (datamaskin, CD-spiller, etc) til hørbar lyd. Når du først koble opp høyttalerne til lyd-enhet, eller hvis du har hatt dem en stund og ønsker å kontrollere kalibreringen, kan du kjøre noen tester for å se om alle lydene er optimal.

Bruksanvisning

1 Spille av en CD eller DVD som har en kompleks lyd struktur. For musikk, fungerer en klassisk symfoni godt. For filmer, noen film med tunge spesialeffekter har en tendens til å ha fyldig lyd design. Vær oppmerksom på dybde og klarhet i lyden. Er alle nedturene dyp og resonant? Er alle høyder rent og klart? Hvis ikke, juster innstillingene i tuner, heve eller senke de forskjellige lydnivåene etter behov.

2 Kjør en lydkabel fra datamaskinen & # 039; s lyd utgang (også kjent som hodetelefonkontakt) til tuner hvor høyttalerne koble til. Målet er å ha lyd fra datamaskinen være i stand til å spille på høyttalerne slik at du kan kjøre en lyd test (se Ressurser).

3 Spill lydfilen som sender et middels nivå frekvens til venstre og høyre kanal uavhengig (med tittelen "500 Hz venstre sinuskurve test tone" eller "500 Hz riktig sinuskurve test tone"). En tonehøyde bør utgå fra høyttaleren at testen er å isolere. Er lydene fra riktig side? Hvis ikke, må du endre innganger på tuner for å reflektere korrekt oppsett.

4 Spill lydfilen som sender en lavfrekvent pitch (tittelen "30Hz test tone") for å teste bass eller sub-woofer. Det bør være stille, men følte. Hvis det er hørbar, slår bassnivåene opp på høyttaleren litt.

5 Spill lydfilen som sender høy pitched lyd (prøv filen som heter "10000 Hz test tone" eller "15000 Hz test tone") for å teste de høye frekvensene. Det bør være ren og ren uten statisk. Unngå å øke volumet for mye for de høye frekvensene som det kan skade høyttaleren. Hvis lyden er uklar, kontrollere høyttalerledningstilkoblinger og sørge for at de er fullt vedlagt.

Hint

  • Noen voksne kanskje ikke være i stand til å høre en pitch så høyt som 15 000 Hz. Sørg for å prøve de 10 000 Hz frekvens tester samt før du utfører justeringer eller reparasjoner.