Slik tester en stereoforsterker

Slik tester en stereoforsterker


Hvis du har kjøpt en forsterker for hjemmestereoanlegg eller bil, har du sannsynligvis liker å høre alle minutt detaljer i musikken eller filmene dine. Det ville komme til overraskelse, da, hvis du har kjøpt en forsterker, koblet den opp og hørt liten forskjell i lydkvalitet fra din forrige oppsett. Dette problemet vanligvis stammer fra en lav effekt; du kan teste det med en enkel voltmeter. Denne enheten vil gi deg en effekt lesning du kan da tyde og avgjøre hvorvidt forsterkeren har tilstrekkelig effekt.

Bruksanvisning

1 Plugg voltmeter er ledningene inn i "Audio Out" tilkobling på forsterkeren. Slå på voltmeter; du skal se en lesning av "0,0".

2 Finn en sang eller en film med høy bass, og skru opp volumet. Du bør legge merke til at voltmeteret vil starte inching oppover; holde et tett øye på den.

3 Spill den høyeste målingen din voltmeter når; gjøre dette raskt slik at du ikke glemmer å lese.

4 Ved hjelp av en kalkulator, multiplisere voltmeteret med samme antall. For eksempel, hvis du fikk en lesning av 30,0 volt, beregningen bør se slik ut:

30 x 30 = 900 volt

5 Finn impedansen av høyttalerne, målt i ohm: Sjekk brukerhåndboken eller se etter en plate på siden eller bak på en av høyttalerne for denne informasjonen. Del antall volt av høyttalernes impedans for å bestemme watt utgangen på forsterkeren. Ved hjelp av vår forrige eksempel, anta en impedans på 6. Dine beregninger vil se slik ut:

900/6 = 150 watt

6 Sammenligne antall watt du bare beregnet med utgangseffekt forsterkeren markedsført seg selv som å ha. Hvis tallene omtrent like, er forsterkeren arbeider til sin kapasitet; hvis de to tallene er dramatisk annerledes, kan det hende du trenger å reparere eller erstatte den.