Slik tester en Mass Air Flow Sensor for en '79 280Zx

Massen luftstrøm sensor på en 1979 Nissan 280ZX, en hot wire sensor, er funnet i luftkanalen mellom luftfilter og gass. Datamaskinen leverer den nødvendige spenning for å opprettholde en konstant temperatur på tvers av ledningen. Med flere luftvolumet som passerer ledningen, er mer spenning nødvendig for å opprettholde temperaturen. Datamaskinen bruker denne spenningen variasjon til å beregne og justere innsprøytning sekvensen og tenning timing.

Bruksanvisning

1 Se på pluggen på siden av masseluftstrømmen sensor; Legg merke til at det er seks ledninger. Når du ser på pluggen, leser fra venstre til høyre, kan den første ledningen være blank på anledningen. Den andre ledningen er signalet wire, er den tredje ledningen bakken for sensoren, er den femte ledningen tennings positive ledningen som leverer kraften og den siste ledningen er burn-off krets.

2 Sjekk massen luftstrøm signal til datamaskinen ved å koble den svarte voltmeter føre til en god jord på inntaket manifold. Bruk den røde bly som en probe. Den har en skarp spiss på enden benyttes for å stikke hull på trådens isolasjon, slik at den får kontakt med tråden under. Pierce den andre ledningen fra venstre, som er signalet wire. Hvis sensoren ikke klarer noen av følgende tester, er det ikke fungerer som den skal eller ikke fungerer i det hele tatt.

3 Vri tenningsnøkkelen på, uten å starte motoren og sjekke spenning. Det bør være 1,5 til 1,6 volt. Start motoren og legg merke til spenningen. Det bør være 2,5 til 2,9 volt ved en varm tomgang.

4 Hastighet opp motoren til 2500 rpm. Det bør være 3,0 til 3,5 volt. Sakte fart på motoren og deretter begynne å roe det til en inaktiv. I løpet av denne fremgangsmåten, se spenningen. Det bør stige i samme takt som rpm uten dropouts - en kortvarig tap av signal - eller glitches.

5 Test masseluftstrømmen sensorens reaksjonstid. Ha en hjelper snap gasspedalen et par ganger, fort. Det er ikke nødvendig å rev den til en høy rpm; det skal bare rev til ca 4000 rpm. Se spenning. Det bør igjen reagere med samme hastighet som motoren. Hvis spenningen stiger mye langsommere, eller ikke i det hele tatt, er sensoren defekt.

Hint

  • Nissan har et problem med masseluftstrømmen sensorer i form av en dårlig jord krets. Dette skjer ofte. Hvis bakken er defekt, vil motoren ha kjørbarhetsproblemer. Dette problemet resulterer i en motor miss eller dårlige inaktiv egenskaper som gjør bilen treg til å akselerere. Det vil også slå av check engine lyset og kast falske drivstoff injektor lekker og oksygen-sensor kodefeil. Det er en enkel løsning for å løse problemet: Skrell noen isolasjon av den tredje ledningen i pluggen. Legg til en ekstra jordledning ved lodding en 16-gauge til eksisterende jordledningen og montere denne ledningen på inntaket manifold.