Slik tester en Fuel Injector med et voltmeter

Slik tester en Fuel Injector med et voltmeter


Injektorer opererer ved spenningspuls. Positiv spenning tilføres til injektoren, så lenge motoren er i gang. Bilens datamaskinen slår bakken signal av og på for å hurtig puls injektoren. Jo lengre jordsignal er på, desto mer drivstoff sprøytes inn i motoren. En kort bakken puls vil holde turtallet lavt. Ved hjelp av et voltmeter for å utføre en injektor spenningsforsyning testen krever en assistent og er en viktig sikkerhets skritt for å hindre større skader på motoren.

Bruksanvisning

1 Fjern bensinpumpen sikring. Dette vil hindre at bilen starter samtidig en sveiv testen utføres. I tilfelle bilen vil ikke starte, vil den også hindre at store mengder av bensin som blir injisert inn i motorens sylindre. Gassen vil vaske bort all olje som beskytter stemplene og sylinderveggene. Som stempelet reiser opp og ned under testing, vil motoren bli ødelagt.

2 Trekk ut injektoren i spørsmålet, og sett den positive voltmeter ledningen til en av de to kontaktsporene kommer fra injektoren ledningsnettet. Trykk den andre fører til at motoren metall --- ikke plast --- for en grunn. Ha en assistent vri om nøkkelen på. Hvis det ikke er noen spenning, å teste den andre kontaktsporet. Det bør være batterispenning på en av de to, vanligvis 12,6 volt. Hvis ikke, må spenningstilførselskrets som skal repareres.

3 Test injektoren krets for bakken. Hvis det er spenning til stede på kontakten, setter bakken voltmeter ledningen i det åpne sporet av kontakten. Ha en assistent dra motoren over. Spenningen lesing skal svinge som i første signal er brukt, og deretter fjernet som motoren skrur over. Hvis en digital måler blir brukt, blir en lese være vanskelig å bestemme da spenningen faller til null og deretter tilbake igjen. Dette er fordi måleren er for lav. Imidlertid er et jordsignal til stede, og kretsen er normalt. Hvis det ikke er noen grunn signal, problemet ligger med datamaskinen eller tilhørende ledningsnett.

Hint

  • En rask prøve for å se om injektoren er i drift, er å bruke en mekaniker stetoskop. Trykk den til injektoren mens bilen er i gang og lytte. En tikkende vil bli hørt.