Slik tester en Deep Cycle batteri

Slik tester en Deep Cycle batteri


En dyp syklus batteri kan se ut som en vanlig motor-startbatteri på utsiden, men det er designet for å utføre i en mye annet miljø. En startbatteri brukes bare i noen få sekunder om gangen for å få motoren i gang, deretter holdes fulladet ved dynamoen å klare det for sin neste bruk. Derimot, kan en dyp syklus batterier brukes kontinuerlig til det er helt utladet, noe som til slutt ville ødelegge et startbatteri. Dypsyklusbatterier brukes i campingvogner og båter som en backup for belysning og annet tilbehør når ingen elektrisk hook-up er tilgjengelig, eller som kraft til elektriske biler, for eksempel golfbiler.

Bruksanvisning

1 La batteriet for å avkjøles og fjerne dekslene på toppen av batteriet. Kontroller elektrolyttnivået og destillert vann for å bringe nivåene opp til full mark, om nødvendig. Bytt ut caps.

2 Rengjør batteripolene hvis de er korrodert med en løsning av natron og vann. Pensle løsningen på de korroderte områder, og la det virke i noen minutter. Tørk av toppen av batteriet med en ren fille. Bruk et batteri terminal børste for alvorlig korrosjon.

3 Lad batteriet helt opp ved å koble den elektriske ledningen på din campingvogn eller båt eller ved å plugge inn batteriladeren på golf cart. Trekk ut strømledningen eller laderen når ladeindikatoren viser at batteriet er fulladet.

4 Load teste batteriet for å avgjøre om batteriet har en defekt celle. Start med å fjerne den negative batterikabelen med en skiftenøkkel og skyve den til side. Fjern den positive kabel på samme måte.

5 Koble den sorte kabelen fra et batteri belastning tester til den negative batteripolen, må du koble den røde kabelen til den positive batterikabelen. Rock kabelklemmene frem og tilbake for å få en god forbindelse, om nødvendig.

6 Trykk og hold lasten bryteren på lasten tester i 10 sekunder.

7 Sjekk avlesning på lasten tester. En lesning av 12.45 volt eller litt høyere betyr at batteriet ikke har noen døde celler, og en lavere lesing kan indikere at batteriet er defekt. Slipp lastbryter.

8 Koble lasten testeren fra batteriet. Koble den positive batteripolen på batteriet først, deretter den negative polen.

Hint

  • Det nytter ikke å laste teste et batteri som har lave elektrolyttnivåer, har skitne eller korroderte terminaler, eller ikke er fulladet. Sørg for at disse oppgavene er fullført eller en last test kan gi deg falske resultater.
  • Bruk alltid vernebriller når du arbeider rundt batterier.
  • Aldri legg batterisyre til dypsyklusbatterier. Legg kun destillert vann, og bare etter at batteriet er fulladet.