Slik tester en dårlig TR aggregat Transistor på et 3000GT

Slik tester en dårlig TR aggregat Transistor på et 3000GT


Lære å teste for elektroniske komponenter funksjonssvikt kan spare gjør-det-selv-mekanikk mye frustrasjon og penger, som de søker etter årsaken til deres sputtering motorer. Mitsubishi 3000GT sport bilens kraft transistor enhet - eller PTU - er vanligvis det svake leddet i tenningssystemet. Det bør bli testet i stedet for ganske enkelt å erstatte den med en kostbar ny enhet, som ikke kan løse problem med motoren.

Bruksanvisning

1 Åpne PTU - som ligger på passasjersiden av motoren, boltet til blokken under tennspoler - slik at du kan teste enheten uten å fjerne den. Ta den negative av batteriet innlegget. Koble den øvre og nedre radiatorslanger (motorblokk side bare), og kile dem i oppreist stilling for å beholde det meste av kjølevæske. Plasser en bøtte under motorblokken for å fange noen kjølevæske rømmer fra blokken. Koble fra eventuelle andre hindringer som turbo og luftinntak slanger.

2 Fjern de to sele plugger fra PTU. Jo større pluggen er koblet ut ved å trykke på den synlige klipp på toppen av pluggen og forsiktig wiggling pluggen løs. Den mindre pluggen er låst på plass ved hjelp av en trådklemmen som ligger på undersiden. Ulempe låsetråd - med en 90-graders vinkel hakke, en svært liten slot-skrutrekker eller en lommekniv blad - og skyv den bort fra kontakten. Fjern ledningen lås med nebbtang, og trekke ut pluggen.

3 Test PTU. Enheten blir testet ved å plassere en strøm fra en 1,5-volt batteri gjennom hver av de PTU tre transistorer og måling av kontinuitet i ohm omfanget av en analog multimeter. Hvis transistorene er gode, vil apparatet register "0" eller i nærheten av "0" motstand (på høyre side av skalaen), noe som indikerer en ferdig krets. En dårlig transistor vil dukke opp som en åpen krets med ohm skala nål svingende til venstre side, noe som indikerer høy motstand.

4 Null ohm omfanget av måleren ved å berøre de to sondene sammen og samkjøre nålen på "0" med justeringsskruen. Skjær en 2-fot, tvinnet, 18-gauge, isolert ledning i to, og stripe endene av begge ledningene. Fest små krokodilleklemmer til hver ledning, og tape de andre endene til de positive og negative poler av en lommelykt batteri.

5 Påfør strøm til den første transistor ved å feste klemmen fra den negative batteriledningen til bakken terminalen av PTU, merket "GND" på huset. Koble den positive batteriledningen klippet til emitterklemmen av den første transistor identifisert som "IB1" (ved siden av første kontakt).

6 Kontrolleres for brudd (en ferdig krets) mellom den første transistor er emitter og den andre siden av dens krets, kalt "oppsamleren". Gjør dette ved å berøre den positive (røde) sonde av måleren til PTU bakke og negative (svart) sonde til første transistor solfangeren terminal - merket "OC1" på huset til mindre pluggen.

7 Test den andre og tredje transistorer ved å bevege den positive batteriledningen klippet til "IB2" og "IB3» kontakter og den svarte (negativ) måler probe til "OC2" og "OC3." Hvis noen av de tre avlesninger viser stor motstand, er krafttransistorenheten defekt og må skiftes ut.

Hint

  • Pass på at de positive og negative batteriledningene krokodilleklemmer ikke berører hverandre når de er festet til "GND" og "IB1."