Slik spiller Vinylplater med en nål

Slik spiller Vinylplater med en nål


Til tross for digitale fremskritt i hjemmet stereomarkedene har vinyl platespillere ikke blitt gjengitt foreldet i 2010 i motsetning til andre former for hjem lyd, som Betamax og kassetter. Faktisk har vinyl platespillere gjort litt av en renessanse de siste årene og har blitt popularisert av amatører og profesjonelle DJs, hengivne vinyl samlere og uformelle musikk fans.

Enten du er en spiller vinylplater for hjemmeunderholdning eller praktiserer beat matching og miksing som en DJ, vil dine vinylplater ikke lage en lyd uten en platespiller sokkel, tallerken, kassett og, kanskje viktigst, en nål. Det er nålen som skaper lyd, vibrerende med sporene på en post for å skape den nødvendige bølge av elektrisitet som driver dreieskiven lydutgang.

Bruksanvisning

Spille Vinylplater med en nål

1 Plasser en spacer over midten av tallerkenen hvis du spiller en enkelt - det vil si, poster som inkluderer et lavt antall sanger (1-4). Disse postene er kalt 45s. Avstandsstykket er en 2- til 3-mm-tykk sirkulært stykke plast som passer over spindelen (den lille vertikale stang i midten av dreiebordet) og hever den indre delen av det 45 plate av dreieskiven.

2 Plasser vinylplate på platespilleren, med den siden du ønsker å lytte til vendt oppover.

3 Slå platespilleren og mottakeren på, slik mottakerens "Selector" -knappen (hvis den har en) er satt til "Phono".

4 Velg vinyl record revolusjon fart. Større poster som EPer og album spiller med en hastighet på 33 1 / 3rpm mens mindre poster som singler spiller med en hastighet på 45rpm. Hvis dreieskive har en innebygget i styreenheten tonehøyde, er dette trinn ikke nødvendig.

5 Plasser dreieskiven er tonearm så det svever over kanten av posten.

6 Trykk ned strømknappen hvis platespilleren ikke begynner å spinne automatisk. Dette starter en platespiller spinne.

7 Senk tonearm og plassere nålen i en groove trykt i til platekanten. Det anbefales å plassere nålen i et spor som er i den mørkere delen av posten kanten som sporet er på sitt bredeste her. Rekorden bør begynne å spille etter en kort forsinkelse.

Hint

  • Sørg alltid platespilleren, posten, tonearm og nål er rene før du spiller plater. Dette vil forbedre lydkvaliteten og minimere risikoen for musikk hoppe eller stamming.
  • Hvis nålen kontinuerlig slips av vinyl posten, legg den fjernere fra platekanten.
  • Ta alltid stor forsiktighet ved håndtering av din tonearm og nål som de er skjøre gjenstander og kan bryte enkelt.