Slik reparerer Kawasaki JS440 Jet Ski

Slik reparerer Kawasaki JS440 Jet Ski


Kawasaki lanserte JS440 jet ski i 1977, bare fire år etter at selskapet først begynte å produsere vannscootere. En oppgradering av selskapets populære JS400 gjøre fra jet ski, den JS440 tilbudt mer kraft og fart til rytterne. Denne modellen varte til 1992 og ble Kawasaki lengstlevende jet ski. For mindre reparasjoner og feilsøking, Kawasaki tilbyr instruksjoner i JS440 brukerveiledningen, men Kawasaki anbefaler at kun sertifiserte forhandlere forsøke alvorlige reparasjoner.

Bruksanvisning

Motoren vil ikke snu

1 Kontroller at startsperrebryter, plassert på venstre håndtak nær fører tommelen, er plassert til høyre hvis motoren ikke vil snu. Motoren vil ikke starte hvis bryteren er plassert til høyre.

2 Ta ut batteriet hvis motoren fortsatt ikke vil snu. Koble den sorte ledningen fra batteriet først, deretter den røde ledningen med en skiftenøkkel. Slipp gummistroppene og løft batteriet ut av JS440 skrog.

3 Kontroller batteriforbindelsene. Rengjør dem med en fuktig klut hvis de er skitne og stram dem med en skiftenøkkel hvis de er løse.

4 Lad batteriet til 12 volt ved å koble den til en separat Drevet lader. Angi takst til 1,9 ampere og lade batteriet i 12 timer. Sett batteriet på plass.

5 Prøv motoren igjen. Hvis det fortsatt ikke vil snu eller snur seg sakte, ta JS440 til butikken for inspeksjon.

Motor misfires eller Stalls

6 Sjekk drivstoffnivået første hvis motoren misfires eller boder. Hvis tanken er tom, fylle den med blyfri bensin og start motoren igjen.

7 Start motoren, hvis rytteren kan ha brukt choke under drift, da dette kan føre til at motoren bli tent. Bare bruk choke når du starter den JS440.

8 Fjern tennpluggene med en tennpluggnøkkel og undersøke dem. Sørg for at de er NGK BR7ES tennplugger som anbefalt av Kawasaki.

9 Skift tennpluggene hvis de er sprukket eller svart i fargen.

10 Juster gnistgapet for hver plugg mellom 0.028- og 0.032-tommers. For å redusere gapet, trykker du hekta slutten av tennpluggen mot en fast, hard overflate til det er mellom disse målingene. For å forlenge gapet, sett inn en gnistgapet verktøy inn i mellomrommet mellom kroken og bøyer det forsiktig ut til riktig måling.

11 Start motoren på nytt. Hvis motoren fortsetter å bli tent, eller stall, ta JS440 til en Kawasaki forhandler.

motoren blir overopphetet

12 Inspisere strålepumpen på baksiden av den JS440 for rusk eller tang. Hvis rusk er tilstede, slå av jet ski og fjerne all synlig smuss.

1. 3 Sjekk kjølevæskenivået når motoren er helt avkjølt. Åpne radiatorlokket og sjekke kjølevæske nivået i reservoaret. Dersom kjølevæske nivået er lavt, fyll på tanken med fersk kjølevæske. Hvis det er synlig lekkasje rundt radiator eller kjølevæske linjer, ta JS440 til en Kawasaki forhandler for reparasjoner.

14 Kontroller at drivstofftanken inneholder kun blyfri bensin. Hvis du mistenker at en feil drivstoff har blitt brukt, ta jet ski til butikken for å tømme drivstofftanken. Fylle den med blyfri bensin.

Hint

  • Både batterier og bensin avgir eksplosive gasser. Ikke røyk eller jobber i nærheten av en åpen flamme mens inspisere disse systemene.
  • Bruk alltid vernebriller og hansker når du håndterer batterier, for å unngå brannsår fra batterisyre.