Slik reparerer en wheel hub montering på en 1993 Dodge Grand Caravan

1993 Dodge Grand Caravan har en forseglet peiling oppsett for de fremre hjullager, noe som betyr foran navet må byttes helst lageret må byttes ut. Bytte ut den fremre hub montering krever fjerning av CV akselen fra navet og styring knoke og erstatte den akseltetning CV på styringsgruppen knoke.

Bruksanvisning

fjerning

1 Parker bilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Ta av hjulkapsel eller center cap (hvis montert). Fjern splinten som fester mutteren låsen til huben mutteren med tang. Fjern mutteren låsen.

2 Bryt løs navet mutteren med 3-fots breaker bar og socket. Løsne lug nuts med lug skiftenøkkel.

3 Løft fronten av bilen i luften med gulvet jack. Plasser bukker under fremre rammen skinner over kjøretøyet og senke gulvet jack til kjøretøyet står sikkert på bukker. Fjern gulvet jack.

4 Fjern lug nuts. Ta av hjul og dekk fra bilen og sett dem til side. Fjern hub mutteren og fjærskiven fra navet og drivakselen.

5 Fest den ytre tie-rod flytting verktøyet til styringsgruppen knoke og tie-rod slutten. Roter presse bolten med socket og skralle til tie-rod slutten skiller fra styringsgruppen knoke.

6 Fjern caliper styrepinnene med socket og skralle. Fjern bøylen fra knoke og rotor. Støtt caliper med mekanikk ledning knyttet til hjuloppheng foran. Ikke la caliper å henge med gummi bremseslangen.

7 Fjern den nedre kuleleddet klemme bolt med socket og skralle; bruke en boks fastnøkkel til å holde mutteren stødig når du tar klemmen bolt. Bruk en lirke bar å skille kuleleddet fra styringsgruppen knoke ved å lirke dem fra hverandre. Trekk knoke enheten mot utsiden av kjøretøyet nok til å fjerne CV akselen fra hjulnavet. Støtt CV aksel til fjæringssystem med mekanikk wire. Ikke la CV aksel å henge fritt eller skade vil oppstå.

8 Fjern de fire skruene som fester hjulet hub til styringsgruppen knoke med socket og skralle. Ta av hjulnavet fra styringsgruppen knoke. Fjern det slitehylse fra baksiden av akseltappen. Fjern akseltetning CV fra baksiden av styringsgruppen knoke med lirke bar. Rengjør kontaktflaten på styrespindelen med en stålbørste, slik at det er helt glatt.

Installasjon

9 Sett den nye hub montering på plass på styringsgruppen knoke. Installer de bakre boltene og stram dem nok til å støtte navet på knoke. Stram hub bolter til 45 fot-pounds med momentnøkkel i en krysser mønster.

10 Plasser det nye tetningen på plass på baksiden av styrespindelen. Kjør forseglingen på plass jevnt med installasjons segl verktøyet. Legg et tynt lag med hjullagerfett på den nye pakningen og slitasje ermet. Sett slitasje ermet inn i tetningen og knoke montering.

11 Fjern det mekanikk ledningen støtter CV aksel og spline CV aksel gjennom styrespindelen inn i hjulnavet.

12 Trekk ned nedre kontroll arm med lirke bar og skyv nedre kuleleddet stud i styringsgruppen knoke. Pass på at sporet i stud på linje med hullet i kuleleddet klemmen. Monter kuleleddet klemmen bolt og mutter. Trekk til bolten til 70 fot-pounds med momentnøkkel mens du holder mutter stødig med en boks fastnøkkel.

1. 3 Rengjør tie-rod end tråder med stålbørste og sette tie-rod slutten i styringsgruppen knoke. Hånd træ slottet mutteren på tie-rod slutten. Stram slottet mutteren til 35 fot-pounds med momentnøkkel. Sett en ny låsesplint gjennom slottet mutter og tie-rod slutten og bøy den rundt slottet mutteren.

14 Skyv bremse rotoren over nye hub montering, ta vare å ikke dra rotoren over wheel studs. Fjern mekanikk ledningen fra bremsekalippernes og skyv bøylen på rotoren. Lirk hold-down klemme ned slik at det går rundt maskinert hold-down hylle styringsgruppen knoke. Trekk til caliper styrepinnene til 26 fot-pounds av dreiemoment med momentnøkkel.

15 Monter fjærskiven over den gjengede CV aksel stikker gjennom navet forsamlingen. Hånd træ hub mutteren på CV aksel.

16 Sørg for at alle mekanikere ledningen er fjernet fra suspensjon, brems skyvelære, og CV aksel. Sett hjul og dekk på den nye hjulnavet og hånd-trekke til mutrene.

17 Løft fronten av bilen i luften med gulvet jack og fjerne jack stands fra under bilen. Senk bilen til bakken.

18 Stram hub nut til 180 fot-pounds med momentnøkkel. Trekk til hjulmutrene til 85 fot pounds av dreiemoment. Plasser mutteren vakt over navet mutteren og skru den på plass. Skyv en ny låsesplint gjennom hullene i mutteren vakt og pakk ut splinten rundt mutteren vakt stramt. Sett på hjulkapselen eller center cap (hvis montert)

Hint

  • Å la CV akselen til å henge når det fjernes fra hjulnavet kan forårsake at det indre cv leddet til å skille permanent skade CV akselen.
  • Unnlatelse av å trekke til hjulnavet kan føre til for tidlig hjullager feil og skader på CV aksel
  • Unnlatelse av å dreiemoment kalipperens styrepinnene kan føre til at bøylen løsner når du bremser.