Slik reparerer en Serpentine Belt på en 2006 Grand Prix

Slik reparerer en Serpentine Belt på en 2006 Grand Prix


2006 Pontiac Grand Prix har flere motoralternativer, inkludert en 3,8-liters V6-motor, en 3,8-liters kompressormatet V6-motor og en 5,3-liters V8-motor. De 3,8-liters og 5,3-liters motorer bruke en serpentin belte for å drive tilbehør på forsiden av motoren. Den supercharged 3,8-liters motor har en andre belte som driver supercharger bare. Hvis du har en kompressormatet modell, må du fjerne den supercharger beltet før du kan få tilgang til serpentin beltet.

Bruksanvisning

1 Du bør åpne panseret på Grand Prix og finn den negative batteripolen. Ved hjelp av en skiftenøkkel, bør du fjerne klemmen bolt på batterikabelen ende festet til terminalen. Du bør fjerne kabelen fra batteriet.

2 Hvis du har en 5,3-liters eller nonsupercharged 3,8-liters motoren i bilen din, kan du hoppe over dette trinnet. Ellers bør man finne serpentin beltet i fronten av motoren. Hvis du har en kompressormatet 3,8-liters motor i Grand Prix, finn strammer på supercharger beltet. Bruk en socket og skralle til å rotere strammer mot klokken og fjern supercharger beltet fra reimskiver. Sett beltet til side og roter strammer klokken. La den hvile i den frie arm posisjon.

3 Finn serpentin beltestrammeren på forsiden av motoren. Roter strammer mot klokken med en stuss og breaker bar, slippe spenningen på beltet. Fjern beltet fra trinsene og roter strammer tilbake til det frie arm posisjon for nå.

4 Installer den nye belte på alle trinser unntatt strammer skivene. Vær svært forsiktig med å rute beltet riktig over trinser. Hvis du er usikker på veien, bør du oppsøke et diagram på et klistremerke under panseret. Roter strammer mot klokken, skyver beltet over strammer skivene og drei det med urviseren. Du bør stramme beltet.

5 Du bør gå til supercharger strammeren. Du bør bruke en socket og breaker bar å rotere det mot klokken. Installer supercharger beltet tilbake på supercharger trinser. Du bør rotere strammer klokken, slik at det å stramme beltet.

6 Du bør installere den negative batterikabelen på den negative batteripolen, etterfulgt av klemmen bolten som holder kabelenden på terminalen. Trekk til bolten med en skiftenøkkel og lukk panseret.