Slik reparerer en hodetelefon Speaker

Hodetelefoner høyttalere slutter å fungere som den skal når de ledningene som høyttaleren er brutt. Dette problemet utvikler ofte når hodetelefonledningen blir rykket samtidig er slitte. Den loddetilkobling kan også løsne over tid hvis det ikke var riktig produsert. Ledningen kan kobles til høyttaleren med en loddebolt for å reparere hodetelefon. Vær oppmerksom på, skjønt, at hodetelefonene ikke er designet for å være brukervennlig opprettholdt på denne måten. I noen tilfeller er det vanskelig å få til høyttaleren på grunn av foringsrøret design.

Bruksanvisning

1 Plugg inn loddebolt. Det tar noen minutter for at den skal bli varm nok til å brukes.

2 Skru ut skruene som holder hodehuset over høyttalerne. Dette trinnet gjelder bare for modeller som bruker skruer i kabinettet.

3 Innsett enden av smøret kniven inn i sømmen på hode øret stykker. Lirk de to halvdelene av casing fra hverandre. Dette trinnet utføres kun på hodetelefonmodeller som ikke bruker skruer i kabinettet.

4 Trykk på spissen av loddebolten til den elektriske loddetinn. En liten dråpe skal smelte på spissen av jern.

5 Trykk på spissen av loddebolt til slutten av frittliggende høyttaler tråden inne hodetelefon høyttaler hulrom. Prøv å få en enda belegg av loddetinn rundt den eksponerte metall enden av ledningen. Loddemetallet stivner på wiren når loddebolten er fjernet.

6 Trykk på enden av ledningen til loddetinn på fanen metall festet til høyttaleren.

7 Trykk på spissen av loddebolt til hvor ledningen og fane koble til. Varmen av loddebolt smelter loddetinn på ledningen og fanen sammen. Dette reparerer ødelagte forbindelsen mellom ledningen og høyttaler.

8 Sett på høyttalerhuset på hodetelefonen. Det skal klikke på plass for modeller uten skruer.

Hint

  • Tuppen av høytalerledningen inni hodetelefonene kan sprette av fra resten av ledningen. Skrap av isolasjonen med en wire stripper eller skarp kniv fra ca 5 mm av enden av høyttalerledningen utsette den til å lage en forbindelse.
  • Sjekk om hodetelefonene er fortsatt under garanti før du prøver å reparere høyttalerne selv. Forsøk på å reparere hodetelefoner selv ugyldiggjør garantien, fjerne muligheten til å få dem ut eller repareres av produsenten.